Alliance 13-2 kampioen 2e klasse!

image0

Alliance 13-2 heeft zich deze zaterdag tot kampioen van de 2e klasse mogen kronen.
De ontknoping van deze competitie vond plaats tegen een prachtig affiche; een thuiswedstrijd tegen KDO in de laatste speelronde met twee punten voorsprong op directe concurrent HBC. Met schitterend voetbalweer was de aanhang van familie, vrienden, buren en clubleden massaal toegestroomd om de jongens met spandoeken en aanmoedigingen naar de overwinning toe te schreeuwen. Helaas was onze vaste kracht Matteo de laatste training geblesseerd geraakt dus hij kwam het team vanaf de bank aanvuren.

De tegenstander KDO JO13-1 (Kracht Door Oefening) uit De Kwakel is een ploeg in de middenmoot, maar een team die niet moet worden onderschat. Na een stroef begin hebben ze een prima reeks neergezet met vier overwinningen en een gelijkspel. Omdat onze concurrenten (HBC en Hillegom) tegen elkaar speelden was er alles aan gelegen om de overwinning binnen te slepen om het kampioenschap veilig te kunnen stellen. De spanning was dan ook voelbaar bij iedereen en na een soms wat onrustige nacht van de zenuwen was het om 11:50 eindelijk zover en ging de bal rollen.

De coaches Wouter en Anton hebben de jongens op het hart gedrukt vandaag alles te geven en vanuit eigen kracht vol op de aanval te gaan. Na de aftrap en een eerste plaagstootje van KDO nam Alliance het heft in eigen hand. De druk werd opgevoerd en na 5 minuten was het al raak met een keurig geplaatst schot vanaf de rand 16 van spits Vosse. Zo hebben we het nog niet vaak gezien van onze goaltjesdief en dat smaakt naar meer. Ook na de aftrap stoomde Alliance meerdere keren op richting het doel van KDO. Uiteindelijk was het Sky die in de 10e minuut met een direct ingeschoten uitbal de 2-0 inluidde. Vanaf een afstand van ongeveer 30 meter zag hij dat de keeper niet goed stond opgesteld. Omdat in deze competitie een KNVB pilot draait met inschieten (in plaats van inworp) zag hij zijn kans schoon om het rechtstreeks over de verdediging en keeper heen in het doel te krullen.

image1

Met deze krachtproef werden er na een kwartier ook wissels toegepast om de druk en energie erin te houden. Laurenz kwam er in voor Sky en het duurde niet lang voor hij zijn kans schoon zag. Na mooi voorbereidend werk van onze middenvelders kreeg Vosse de bal, maar kwam hij daarbij ten val. Maar hij gaf zich niet gewonnen en tikte met de punt van zijn teen de bal vrij voor Laurenz die de bal in de netten jaagde; 3-0 Alliance na bijna 20 minuten spelen. De aanvalsstorm was nog niet gaan liggen. KDO werd volledig vastgezet op eigen helft en het was wachten op uitbreiding van de score. Die viel uiteindelijk vijf minuten voor rust met een prima ingeschoten bal net binnen de 16 voor de opkomende middenvelder Simon. Met een voorsprong van 4-0 dus de rust in, wat een weelde!

Ondertussen sijpelde de uitslag van HBC-Hillegom (2-5) binnen. Dat betekent dat HBC ons niet meer kon inhalen en dat Hillegom met een (gestaakte) wedstrijd minder op 3 punten achter Alliance staat. Inmiddels zijn we dus al virtueel kampioen, ervan uitgaande dat Hillegom de wedstrijd niet meer inhaalt. Desalniettemin willen we natuurlijk gewoon de terechte en échte kampioen worden dus zetten we de boel weer op scherp om ook na de rust weer ten strijde te trekken.

KDO geeft zich niet zomaar gewonnen. Ze hebben niks te verliezen en zetten in de tweede helft alles op alles om er nog een wedstrijd van te maken. Direct na de aftrap zoeken ze de aanval op en weten een aantal keer het robuuste middenveld met Simon, Sim, Lucas en Koen te omzeilen om in tweede verdedigingslinie van Alliance terecht te komen. Daar stuitten ze echter op de centerbacks Bram en Guus die sterk als een blok beton, maar ook mega snel, deze wedstrijd weinig ruimte weggeven en de aanvallen neutraliseren. Daarbij gesteund vanaf de backposities door de onvermoeibare Lucas en Ted. Toch ontstaat er langzaam wat chaos en in daaropvolgende doorbraakpogingen lukt het KDO uiteindelijk toch om de wederom uitstekend keepende Felipe te passeren. Balen natuurlijk, maar met een 4-1 voorsprong weinig aan de hand en vooral een wake-up call.

Alliance recht zijn rug weer op en zoekt via de middenvelders de aanval op. Na een lange periode van afwezigheid door een ongeluk was verdediger Daniël weer present en mocht hij het laatste kwartier van deze competitie afronden in de spits. Met een aantal mooie steekpassen vanaf het middenveld door onder meer Ivan, Sim en Koen werden de buitenspelers Christophe en Mattia regelmatig in stelling gebracht voor nieuwe aanvallen over de zijkant. Maar KDO had geleerd van de eerste helft en trok zich steeds meer terug om de boel achterin op slot te gooien.

Met de toenemende temperaturen en de langzaam wegebbende energie was daarmee ook de laatste fase van de wedstrijd ingeluid waarin niet meer werd gescoord. Alliance bereidde zich mentaal al voor op het feestje dat hen te wachten stond. En om 13:05 was het eindelijk zover; Alliance13-2 kampioen van de tweede klasse met 9 overwinningen en 2 gelijkspelen (doelsaldo +20).

Direct na het laatste fluitsignaal barstten de festiviteiten los. Een grote kampioensbeker kwam tevoorschijn en de (kinder)champagne werd ontkurkt. Daarna werden ze met confettikanonnen en luid applaus onthaalt door het publiek. Na uitreiking van de medailles was het nog tijd voor een teamfoto met de prijzen om vervolgens voldaan naar de kantine te vertrekken voor een hapje en drankje. Het feest werd vervolgens voortgezet met een kampioenslunch bij één van de leden thuis, waar de jongens nog lange tijd feest hebben gevierd.

image2

Wat een fantastische prestatie van het team, dat zich dit seizoen enorm heeft ontwikkeld. Mede dankzij de onuitputtelijk trainingen van de nog jonge jeugdtrainers Bram en Thilo, die onder begeleiding van Tom de basisoefeningen, positiespel en conditie er dit seizoen in hebben gehamerd en daarmee de basis hebben gelegd voor de wedstrijden. Tegelijkertijd is het vooral een mooie groep jongens, die niet alleen teamgenoten zijn maar ook een echte vriendengroep zijn geworden die weten wat ze aan elkaar hebben en als een collectief tot veel in staat zijn. Dat smaak dus naar meer, op naar een mooie toekomst!