Alliance ’22 en goede doelen

Al vele jaren heeft Alliance contacten met mensen die ergens op de wereld weer een connectie hebben met een ontwikkelingsland. Deze contacten krijgen we via mensen zoals sportdocenten van het ECL, ouders van Allianceleden, 60+-sporters, etc. Het meest recente contact zijn de accommodatie-materiaalbeheerder en kantinebeheerster van HBC.

Zij hebben inmiddels een tweede hoeveelheid spullen van ons mogen ontvangen, die zij naar een organisatie in Gambia brengen. Deze organisatie heet Gilkock Football Academy, in Brufut, Gambia. De getoonde foto’s zijn gemaakt van een eerdere zending.

Verdeeld over een flink aantal jaren heeft Alliance ook veel spullen gestuurd naar landen als Filipijnen, Namibië, Eritrea, Kenia, (een project van het UVA), Zuid Afrika, Guatemala, (een doven-en slechthorenden school), Suriname, Marokko (Berbers), Ethiopië, Indonesië en in Nederland. Naar sommige landen hebben we meermaals een zending geleverd.

Wat gaat er zoal aan spullen naar Verweggistan?

Alle kleding die in onbruik is geraakt. Bv door een sponsor die niet meer in beeld is. Zo ook ballen, kousen en schoenen en ander materiaal.

Daarbij moet ook PROCAMP genoemd worden. Zij hebben in het verleden een zeer grote hoeveelheid schoenen aangeleverd, die allemaal naar deze landen werden afgezonden. Zoals u begrijpt, gooien we niets weg. Alles krijgt een mooie nieuwe bestemming.

Rob Kroonstuiver is de coördinator voor al deze activiteiten. 

 VIDEO: https://youtu.be/ufJKLDYdIcE

 

 

 

Alliance22 en goede doelen MG 7329