Nederlandse Velden op bezoek bij Alliance '22

Club bezoek 1131 van Nederlandse Velden:
Er staan nog wat Haarlemse voetbalclubs op mijn lijstje. Dat dat zeker niet de minste zijn blijkt wel als ik op zoek ga naar informatie over Alliance '22. Deze club houdt zich namelijk, naast het voetbal, bezig met veel belangrijkere dingen.

Zo speelde het jarenlang met KiKa op het shirt, omdat hoofdsponsor Makelaarskantoor Mooijekind de strijd tegen de verschrikkelijke ziekte belangrijker vond dan hun naam op een voetbalshirt. Ook wordt elk jaar het KiKa-jeugdtoernooi gehouden. Maar liefst 132 teams deden afgelopen mei mee aan de 8ste editie. Het toernooi is zo populair dat ook de reservelijst al maanden daarvoor vol stond.

 

De clubnaam verklapt al een beetje dat het in 2022 groot feest was aan de Egelantierlaan in Haarlem. Er stonden verschillende festiviteiten op de agenda en het hoogtepunt was wel eind november. Er werd opgeroepen om op tijd te komen, want niemand minder dan Dries Roelvink kwam langs om een paar nummers ten gehore te brengen.
 
Ook op het veld is het regelmatig een feest. Zo werd het in 2017 kampioen van de Vierde Klasse en afgelopen seizoen was het feest ook groot toen het zich via de nacompetitie wist hand te haven voor de Derde Klasse.
 
Sportvereniging Alliance '22
Plaats: Haarlem, Noord-Holland
Opgericht: 25 november 1922
Sportpark Egelantierlaan
Derde Klasse zondag (8e niveau)
 
© Bron en copyrights: Nederlandse Velden https://www.facebook.com/nederlandsevelden 
 
FOTO'S:
 
PHOTO 2024 03 03 14 19 14
 
Nederlandse Velden op bezoek bij Alliance 2
 
Nederlandse Velden op bezoek bij Alliance 3
 
Nederlandse Velden op bezoek bij Alliance 4
 
Nederlandse Velden op bezoek bij Alliance 5