Jeugdscheidsrechters bij jeugdwedstrijden

jeugdscheids

Het lijkt een zoekplaatje, maar hier gebeurt iets bijzonders. Twee weekenden draaien nu al jeugdscheidsrechters mee uit de JO19-1 (zat en zon), JO17-1, JO16-1, JO16-2, MO20, MO17-1 en dat gaat heel erg soepel en goed. We wisten wel dat we talent in huis hadden qua voetbal, maar ze doen het dus ook heel erg goed als scheidsrechter. Zelfs als ze het spannend vinden.

We hebben als club eind vorig seizoen besloten dat het belangrijk is dat de eigen -oudere- jeugd wedstrijden gaat fluiten. Om dit soepel te laten verlopen is een heel proces in gang gezet waarbij een kring om de scheidsrechters heen ervoor zorgt dat het wordt ingedeeld en dat ze veilig hun werk kunnen doen. Teamleiders van leverende en ontvangende teams werken hard mee aan dit proces. Dit is een mooi voorbeeld van hoe wij als club gezamenlijk iets neer kunnen zetten. It takes a village… in dit geval een cluppie in Zuid-West Haarlem! 

Laten we ervoor zorgen dat dit proces dit jaar goed kan blijven lopen, zodat het een normale zaak wordt. Voor vragen en adviezen weten jullie ons te vinden. Met sportieve groet, Jane Barrett, Manou Bolsius en Erwin van Faassen.