Fijne jaarwisseling en een gezond en sportief 2021!

 

Beste leden, vrijwilligers, supporters en vrienden van Alliance, 

 

Dit jaar gaat alles anders dan anders. We zouden als bestuur heel graag met jullie gezamenlijk proosten op 2021 maar onder de huidige omstandigheden zit dat er helaas niet in. Vandaar dat we ons op deze manier tot jullie richten, om stil te staan bij het einde van een bizar jaar, om jullie te bedanken én om nieuwjaarswensen met jullie te delen.

 

Beste wensen 2021

 

Dat het ‘corona jaar’ 2020 moet eindigen in de huidige lockdown, draagt een bittere symboliek in zich. Ook Alliance-leden én mensen in onze directe omgeving zijn hard geraakt door het virus en de maatregelen die daarop volgden. Tijdens de feestdagen zijn we ons daar extra van bewust, al is het maar door de beperkingen die we ervaren, juist op het moment dat we elkaar graag opzoeken.

 

Anderhalvemeter-voetbal 

Op het moment dat de corona zich begin dit jaar aandiende, konden we nog niet vermoeden hoe het de wereld op zijn kop zou zetten. In maart kwam ook het voetbal abrupt stil te liggen. Vanaf dat moment hebben we met trainers, teamleiders, coördinatoren en de TJC consequent geprobeerd om voor alle leden een veilig alternatief voetbalprogramma te organiseren. Inmiddels zijn we de tel van het aantal keren dat protocollen en trainingsschema’s moesten worden aangepast al maanden geleden kwijtgeraakt, maar dankzij de inzet en inventiviteit van velen is het bij de jeugd – ook in de afgelopen lockdown weken – gelukt om min of meer normaal te blijven voetballen. Overigens blijft het gek om dat zonder publiek langs de lijn te moeten doen. Voor de senioren is organiseren van een alternatief programma ingewikkelder, omdat de beperkingen ingrijpender en langer van kracht zijn. In de zomerstop is nog wel een extra mogelijkheid gecreëerd om door te trainen. Maar na een veelbelovende seizoenstart werden we in oktober opnieuw door de corona-actualiteit ingehaald. Sindsdien ligt het senioren voetbal nagenoeg stil. Een enkel onverstoorbaar team traint nog steeds in viertallen op gepaste afstand, maar het is goed te begrijpen dat bij andere teams de voetballol inmiddels in de schoenen is gezakt. Voor hen is het hopen op een snelle versoepeling van de beperkingen in 2021.

 

Het is mooi om te zien dat we met een onverstoorbaar optimisme voetbal- en teamactiviteiten zijn blijven organiseren, ondanks het onvoorspelbare patroon waarin versoepelingen en nieuwe beperkingen elkaar opvolgden. Als bestuur bedanken we iedereen die een actieve rol in de club heeft  – leden, vrijwilligers, supporters en sponsoren -  voor hun inzet, hulp en flexibiliteit én voor hun loyaliteit en geduld. We beseffen goed dat die laatsten dit jaar ook op de proef zijn gesteld. De manier waarop we ons door dit jaar heen hebben geslagen, laat zien dat we als vereniging stevig op de benen staan.  

 

Perspectief voor 2021 

Het einde van de coronacrisis is nog niet inzicht maar er gloort wel wat licht aan het eind van de tunnel. We mogen voorzichtig hopen dat, zodra de vaccinaties opgang komen, er weer ruimte ontstaat om vrijer te bewegen. Als het zover is, wordt het ook weer mogelijk om elkaar op een normale manier op de club te treffen, om samen te voetballen, langs de lijn te staan en plezier te maken. De KNVB heeft aangekondigd dat, afhankelijk van verdere besluiten van het kabinet, vanaf medio januari wordt besloten over de vorm waarin het competitievoetbal wordt opgestart. De KNVB heeft daarvoor verschillende scenario’s ontwikkeld. Het volledig uitspelen van het ‘normale’ competitieprogramma is echter niet meer mogelijk. In afwachting van het opstarten van competities, zorgen we dat het balletje binnen Alliance zo veel mogelijk in beweging blijft. Voor de jeugd ligt een mooi plan klaar om in januari te starten met een interne competitievorm. Met de seniorenteams gaan we na de winterstop kijken welke mogelijkheden en behoeften er zijn om in een georganiseerde vorm, met of zonder bal actief te (blijven) sporten. Hoewel de komst van de vaccins perspectief biedt, weten we nog niet hoe snel versoepelingen mogelijk zijn. Het eerste kwartaal blijft in ieder geval nog ongewis. Geduld, inzet en flexibiliteit van leden en vrijwilligers worden voorlopig dus nog op de proef gesteld…  Er zullen wat dat betreft wellicht nog taaie moment volgen, maar laten we zorgen dat we er met elkaar de moed in blijven houden.

 

Nieuwjaarsactie voor Martha Flora 

Ondertussen zien we in de media zorgwekkende berichten voorbij komen over de acute situatie in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en bij GGD’s. Er wordt deze dagen een enorm beroep gedaan op inzet van zorgmedewerkers en mensen in andere vitale beroepen. Hoewel het misschien niet voor iedereen zichtbaar is, speelt dit ook in de directe omgeving van Alliance. In het Martha Florahuis bijvoorbeeld dat op steenworp afstand van ons complex, aan de Helmlaan ligt. Tijdens de eerste golf zijn bewoners en medewerkers van dit huis, waar mensen met dementie worden verzorgd, zwaar getroffen. Tien van de dertig bewoners zijn overleden. In deze angstige periode moest ook het Martha Flora de deuren voor bezoek gesloten houden, met alle onzekerheid, frustratie en verdriet van dien. Als buurtvereniging komt Sv Alliance ’22 deze dagen in actie om de medewerkers en bewoners een hart onder de riem te steken. Dat doen we door op 30 december voor alle 45 medewerkers van Martha Flora een bos bloemen af te leveren én de bewoners te trakteren op Alliance koekjes, die door jeugdteams zijn gebakken.

 

Het feit dat zo’n initiatief vanuit de vereniging ontstaat, dat leden daarvoor direct enthousiast in actie komen en dat het idee ook op warme steun van twee sponsoren kan rekenen (Teeuwen Bloemen en Stijl en JouwTaartshop) maakt ons trots. Het is mooi om te zien dat, naast alle extra inzet die leden en vrijwilligers in deze periode voor de vereniging opbrengen, we ook betrokken blijven bij de mensen om ons heen en in onze buurt. Ook dat tekent Alliance!

 

We wensen jullie een fijne jaarwisseling en een heel gezond en sportief 2021.

Proost! Hou vol en blijf gezond!

 

Bestuur Sv Alliance ‘22

 

Robert Graat - René Goossens - Mathijs Blom – Erwin van Faassen – Frank van de Peppel