Kantine wordt klaslokaal

Vanaf 21 september wordt de Alliance kantine overdag door het Nova College gebruikt. Studenten van de sportopleiding (CIOS) krijgen hier vier dagen per week les. De opleiding heeft de extra ruimte nodig om aan coronaregels te kunnen voldoen. Afspraken over het gebruik lopen in principe tot februari volgend jaar. Mocht het nodig zijn, bestaat de mogelijkheid om te verlengen.

 

Veel beroepsopleidingen kampen met ruimte gebrek. Ze hebben extra klassen nodig vanwege de 1,5 meter regels, die ook voor het onderwijs gelden. Opzoek naar lesruimte kwam het Nova al snel bij Alliance uit. De club en opleiding werken al langer samen. Het Nova maakt ieder jaar al een aantal woensdagen gebruik van onze velden en clubgebouw, voor hun trainer-coach cursus.

1,5 meter onderwijs

In de ruime Alliance kantine, die ook beschikt over goede ventilatie, kan vrij eenvoudig coronaproof les worden gegeven. De school neemt daarbij de nodige hygiëne regels in acht. Op deze manier kan Alliance de school uit de brand helpen. Andersom is de huur die wordt betaald een welkome aanvulling voor de clubkas, nu de kantineopbrengsten door de coronabeperkingen lager uitvallen. Ondertussen kijken we met docenten ook hoe de situatie, waarin studenten wekelijks ‘in huis’ zijn, verder kan worden benut. De studenten hebben behoefte aan concrete voorbeelden en plekken, om hun praktijkopdrachten te doen. Ook daarin kunnen we nu iets extra’s voor elkaar betekenen.

kantine als klaslokaal