JO13-3 nipte nederlaag tegen de koploper

Voor de JO13-3 stond afgelopen zaterdag een mooie wedstrijd op het programma tegen de koploper van deze competitie FC VVC JO13-4. Een mooie uitdaging van de boys om VVC hun eerste nederlaag toe te brengen. Het strijdtoneel was de Alliance Arena. Na 5 wedstrijden achter elkaar op vreemde bodem gespeeld te hebben stond er nu eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma. Ook nu weer hadden we veel spelers tot onze beschikking bijna elke week, alleen maar leuk, dit keer 15 boys.

De wedstrijd begon op tijd, de eerste paar minuten stonden we met de rug tegen de muur, VVC met een aantal lange gasten in het team. De eerste counter van onze boys was een feit, een mooi opgezette aanval, eindigde bij Fitz die de 1-0 maakte (zijn 14e doelpunt van het seizoen), de vraag was hangt er een verrassing in de lucht. Niet veel later werd het alweer gelijk 1-1, gevolgd door de 1-2 dat tevens de ruststand was. Er werd prima gespeeld, prima verdedigd, weinig kansen weggeven, terwijl wij ook nog een paar kansen kregen. Het was niet echt te zien dat VVC de koploper was. We konden in de rust alleen maar meegeven, zo doorgaan...... de doelpunten komen vanzelf wel. En de 2e helft gingen de boys op dezelfde voet verder, er werd lekker fel gespeeld, mooie combinaties en zie daar Ilay scoorde uit een afgeslagen corner de 2-2. Het was een gelijk opgaande wedstrijd, want wat verder in de 2e helft was het Benjamin die de boys aan een voorsprong hielp 3-2. Tot 10 minuten voor tijd stonden de boys met 3-2 voor, totdat VVC de gelijkmakerv scoorde. We tekenen voor dit gelijke spel, maar helaas de laatste 5 minuten werd er niet goed verdedigd want VVC scoorde 2x uit een corner. Eindstand 3-5. Over de hele wedstrijd gezien kan de technische staf dik en dik tevreden zijn op alle boys, niet alleen hoe ze gespeeld hebben maar ook qua inzet en dat we tegen de koploper die nog alles dik gewonnen had, een moeilijke ochtend hebben bezorgd....

Volgende week is de JO13-3 in competitie verband weer eens vrij, daarom hebben we weer een oefenwedstrijd geregeld in Heemskerk tegen ODIN`59.....