JO12-1: Edwin van der Sar Toernooi bij Foreholte

Edwin van der Sar, oud doelman van Ajax, Manchester United en Juventus en Fulham begon zijn carriere in Voorhout bij Foreholte.

Ongeveer de laatste 8 jaar  heb ik als toernooi coördinator  (Robin)  van Alliance omtrent externe toernooien  erg goed contact met Foreholte. Het toernooi werd zondag 24 maart voor de 18e keer gehouden. Een paar jaar geleden heb ik met mijn meidenteams meegedaan aan hun toernooi, ook zijn ze 2x bij onze toernooibeurs geweest. Ieder jaar wordt het Edwin v.d. Sar toernooi gehouden in maart waaraan BVO`s JO11 teams meedoen en JO12 teams uit de Duin- en de Bollenstreek meedoen. Vanwege mijn contacten met Foreholte heeft hun toernooicommissie besloten dat Alliance`22 ook een uitnodiging krijgt, de laatste 3 jaar is Alliance met de JO12-1 van de partij geweest.

De afgelopen editie was o.a. Ajax met 2 teams actief, NEC met 2 teams, FC Utrecht, FC Volendam. Een mooie ervaring dus voor onze JO12-1 om tegen die profclubs te spelen.

Alliance JO12-1 was ingedeeld in een poule met FC Volendam 2,  FC Emmen,  Voorschoten'97,  Alphense Boys  en  NEC 2. In de vervolgronde werd tegen NEC 1 gespeeld, dus totaal 6 wedstrijden werden  er gespeeld.

 

Zie hieronder het verslag:

J012-1 héééééérlijk Edwin van der Sar tournooi gespeeld! Hoewel we wat hoog waren ingedeeld, zijn we 2e geworden in onze categorie, hebben we gescoord en fraai tegenstanders als Volendam en NEC van scoren afgehouden!  Zo laten we zien dat we groeien, en we stonden sterk als team.  Spelen tegen dat soort clubs is gaaf want heel technisch en met veel inzet: en dat kunnen we aan, ook onze 2 invallers deden het super!  Onze doelman stopte zelfs een penalty 😊.  

Dit tournooi is gezellig en enorm goed georganiseerd door VV Foreholte in Voorhout: Ook leuk om de Ajax -1 en Ajax-2 te zien spelen…   

Met dit soort profclubs willen we vaker een tournooi! En dan hopen op lekker zonnig weer voor al onze supporters, natuurlijk, want het viel deze zondag niet mee met het ‘herfstachtige weer’… maar het fraaie spel, de goals en de gecreëerde kansen én de teamgeest maakten alles weer goed!  

 

IMG 20240324 WA0011

 

Geschreven door Astrid  (JO12-1)  en Robin

Hits: 249