Alliance C1 en C2 dwingen respect af


Alliance C1 en C2 hebben in België een grandioze prestatie geleverd. In een uiterst sterk bezet toernooi werd C1 eerste en C3 derde van de tien goed voetballende ploegen waaronder hoodklassers, eerste klassers en regionale selecties.

Sinds 2006 is de Polders Trophy in het Belgische Gistel bij Ostende een van de meest aansprekende Jeugdtoernooien in Europa. Uitstekend georganiseerd door Eurosportring in samenwerking met de plaatselijke vereniging Gistel komen ploegen uit België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk met hun beste teams naar het toernooi.
Alliance nam deel met twee teams. De in hun kompetities zo succesvolle C1 en C2, weliswaar behoorlijk gehandicapt door blessures en andere verplichtingen, presteerden boven verwachting.


Uitgekomen werd in detwee poules van de “onder” vijftien categorie tegen acht andere verenigingen. C2 spelend als Alliance 1 begon tegen hoofdklasser Emplina. C2 speelde groots en hield de sterke zuiderlingen, die nogal eens hard moesten ingrijpen, op 1-1. Vertellend dat dit een C2 team was dat in de tweede klasse speelde geloofde niemand deze waarheid. Trouwens ook het penalty schieten na de wedstrijd werd door C2 gewonnen. De tweede wedstrijd ging tegen eerste klasser RKHVV uit Huissen. Zonder Rory en Sytze, die er niet bijwaren in België en de met van blessures terugkerende Xander en Waldo werd de eerste klasser met maar liefst 4-0 geklopt. Tom uit C4 bleek een uitstekend invaller en de wereldgoal van Marnix zal nog lang op het netvlies van de vele toeschouwers blijven.
C1 deed het ook goed de eerste dag. De Fransen van Mont s. Marchienne werden met 3-0 geklopt. Twee goals van invaller Marnix trouwens. Tegen SC Obersprockhövel, een hoog spelende Duitse tegenstander werd met 2-0 gewonnen. Na een voorzet van invaller Jelmer scoorde uitblinker Dirk de 2-0. Diezelfde Dirk scoorde ook `s nachts. Bij het geliefde waterbalonnen gooien wierp hij er ook een, zijn eerste. Zeer gericht op de nek van een elftallid, maar die bukte en de ballon ging als een voltreffer op het brandalarm. Grote paniek, maar gelukkig kon de brandweer weggehouden worden en werd Dirk´s vader die in de begeleiding zat, gespaard van een grote boete.

De tweede dag zou het kolderieke nachtbraken C2 opbreken. Net na negen uur in de morgen spelen tegen het Duitse TSV Norf was veel te vroeg. In no time was het 0-3. Toen herpakte Alliance, werd het 1-3 en kopte Koen na een van de pracht voorzetten van Justin op de paal. Maar het was te laat en 1-3 de uitslag. Tegen het Belgische regionale team van Keg Gistel hervond C2 zich. Het werd de wedstrijd van Teun die een 30 meter vrije trap zowat door het net schoot en met een fraai afstandsschot ook nog 2-0 scoorde. De mooiste goal kwam van Jelmer die een voorzet van invaller Bram op zijn Drogba´s snoeihard inkopte. C2 won met 3-0, mede omdat C4 invaller Tom zo goed was, en werd tweede in de poule van vijf en moest om de derde plaats van het toernooi spelen.
C1 plaatste zich voor de finale door HBOK met 4-0 te verslaan. Opmerkelijke goals de 3-0 van Thomas na een heel bijzondere kopbal en de 4-0 van snelle Suwit. Tegen Albatros uit Ughelen ging het er dus niet meer om en kwam C1, zeker van de finale, met een fantasieopstelling met zelfs de keeper van C2, Hugo, als rechtshalf. Het werd 0-1.
C1 dus in de finale en c2 in de kleine finale. Het kleine Haarlemse cluppie deed het toch maar tegen al die topteams. Zoals Ronald Möhring uit het begeleidingsteam terecht opmerkte “Het zijn twee vriendenteams en dat zie je op het veld terug, iedereen vecht voor iedereen!” En dat is zeker zo, gezellig, respectvol, leuk voor elkaar, behulpzaam, een prima groep en een voorbeeld voor velen.

Alliance C1 en C2

Toen werd het in de warmte uren wachten op die beslissende twee wedstrijden. Het Duitse SC Obersprockhövel was de tegenstander van C2 in de troostfinale. De Duitsers waren tijdens het toernooi steeds beter gaan spelen en met hun Grundlichkeit ook beter uitgerust en uitgeslapen. Ze kwamen dan ook snel op 0-1. De coaches van C2 gingen daarna 1 op 1 spelen en de beste speler van het toernooi Marnix, maakte de gelijkmaker, 1-1 en strafschoppen. De Duitsers misten waar Alliance door Teun, Elvis, Justin en Marnix vier keer raak schoten. Jelmer kon de wedstrijd beslissen en je kon een penalty niet mooier nemen dan hij deed. Via de binnenkant van de paal kwam de bal het veld weer in. Dus een voor een doorgaan. Keeper Hugo nam de zesde en scoorde feilloos. Hugo het doel weer in voor de Duitse zesde. Prachtig stopte onze topkeeper de bal en C2 was derde van het zware toernooi. Grote vreugde en terecht applaus van het talrijke publiek. Een ongelooflijke prestatie van C2.

Nu de finale nog. C1 tegen hoofdklasser Emplina. Veel spanning maar geen goals. Op zich al een goede prestatie, zeker omdat Tijmen met rugprobelemen al snel moest uitvallen. Een enorm gemis. Maar het bleef gelijk en weer moesten strafschoppen de beslissing brengen. Suwit begon: raak. Emplina: raak. Uitblinker Dirk keihard op de lat. Emplina: raak. 1-2. Mischa: raak. Emplina: naast. Folkert: raak. Emplina: Koen stopt en dan Jesse met weer de kans op de beslissing: keurig raak en C1 wint het sterke toernooi. Wat een schitterende prestatie. Een vaststelling tot slot. Alliance’22 uit Haarlem beschikt over een geweldige jeugd, proficiat!

alt

Henny