Alliance Zo-1: derde klasse lonkt

Alliance '22 is de nacompeti­ tie goed begonnen. Fortuna Wormerveer werd met 2-3 verslagen. Komend weekein­ de kan de ploeg van Gideon Reinders Folmer op eigen veld promoveren naar de derde klasse. Dan moet uiteraard nog worden gewonnen van NFC/Brommer.

Alliance had het tegen Fortuna Wormer­ veer in de beginfase moeilijk. De thuisploeg speelde met twee spitsen en een goed opkomende middenvelder. Doelman Ben Kauling hield zijn ploeg in deze periode op de been.

Na enkele aanpas­ singen kwam Alliance op voorsprong. Uit een hoek­ schop scoorde Frank van Wees met zijn hoofd. Dit was gelijk de ruststand. In de 55ste minuut kreeg Alliance een strafschop na hands. Rutger Leeuwe bleef koel­ bloedig: 0-2. Fortuna gaf zich niet gewonnen en kwam op 1-2 waarna de rappe Bart Sielcken binnen de lijnen kwam. Met uitvallen werd gegokt op de 1-3 en die kwam via opnieuw Leeuwe.

Omdat NFC al met 4-1 had gewonnen van de ploeg uit Wormerveer ging Alliance ook op jacht naar meer, maar het werd 2-3. Dus heeft Alliance maar één opdracht zondag; winnen om de vierde klasse te verlaten.

Bron: Haarlems Dagblad (C) 29/05/2012

ZONDAG 3 JUNI 14:00:
S.V. ALLIANCE '22 Zondag 1
ZONDAG 1

Vs.

NFC/Brommer - Zondag 1
ZONDAG 1