C1 ongeslagen en toch 4e bij DIOS

Het DIOS-toernooi startte moeizaam voor de mannen van de C1. Er werd degelijk gespeeld, maar steeds als ze op gang dreigden te komen was het kwartiertje dat de wedstrijd duurde alweer voorbij. Drie wedstrijden eindigden in gelijk spel en de strijd om de 7e en 8e plek leek nabij. Totdat onze oude vrienden van DSS op het programma stonden. Die stonden twee punten voor en zouden bij een zege de finale bereikt hebben. De C1 bleek echter ineens warm gedraaid en knalde uit de startblokken.

De linkerflank werd bezet door drie linkspoten. Pim op linksback dekte de beide straaljagers – Suwit en Sytze – in de rug en op rechts had Thomas een ongekende topdag (waarover later meer). De 1-0 viel na een demarrage van Suwit, waarna Sytze attent intikte. Via een kopbal (!) van Thomas werd het 2-0 en uiteindelijk haalde Daniël vlak voor tijd vernietigend uit en ineens stond de C1 op doelsaldo bovenaan. Dat smaakte naar meer. Er moest alleen nog van het arme DIOS C2 worden gewonnen. Die kregen in een kwartier alle hoeken van het veld te zien. Twee goals van de ontketende Thomas, een assist van deze laatste afgesloten met een prima kopbal van Jelmer en het slotaccoord van Suwit en via deze 4-0 was de halve finale bereikt. Tegenstander was het bikkelharde Parkstad. Die kwamen een kwartier lang niet over de middellijn want achterin schakelden Sem en Mischa hun gevaarlijke spits. Sowieso, incasseerde de achterhoede, waar ook Bas en Bram prima hun man uitschakelden in 7 wedstrijden slechts 1 tegentreffer. Echter, ondanks het stuwende werk van Dirk en Folkert wilde het niet lukken. Vlak voor tijd rukte de niet geheel fitte Tijmen zich letterlijk los van de Parkstad-verdediger, maar zijn poging met links ging net naast. Tsja en dan worden het penalties; nooit gunstig voor het team dat eigenlijk beter was. Niettemin scoorden Sem en Daniël met fantastisch knallen, Mischa met een mazzeltje en de eerstejaars C-tjes Folkert en Sytze met koele ‘pingels’ in het hoekje. Het drama eindigde zoals zo vaak (wij denken aan Van Basten, Baggio, Lampard, Terry, Maradona etc etc.) met een van de helden van de dag – in ons geval Suwit wiens penalty gestopt werd.
Uiteindelijk werd ook de strijd om de 3e en 4e plek tegen Soccer Boys een vrij eenzijdige en herkenbare strijd. Herkenbaar, zo langzamerhand, omdat de C1 de tegenstander in een omklemming nam, een paar kansen kreeg, maar niet scoorde. Wederom penalties en ondanks twee reddingen van Koen (waaronder 1 fantatstische) ging de penalty-shootout verloren en restte ons de 4e plek. Niettemin, ongeslagen (als enige team op het toernooi) en goed gevoetbald, mannen!