D2 kampioen

Allereerst: Ties, Timon, Kobus, Lars, Mees, Thomas, Tijn, Joep, Jasper, Jonte, Daan, Kyle, Douwe en Youn-Kon van harte met jullie verdiende kampioenschap! Natuurlijk ook een felicitatie voor de twee coaches Arno en Michel, die dit team tot een ware kampioen hebben gekneed.
Deze coaches hebben niet alleen op de zaterdagochtend langs de lijn gestaan, maar stonden ook twee maal in de week met de hele groep op het trainingsveld. Zo hebben ze met z'n allen gewerkt naar dit mooie resultaat. Mooi is ook, dat deze jongens een echt team zijn geworden en samen enorm veel lol hebben gehad dit seizoen.

Het seizoen is eigenlijk op te splitsen in twee delen. Tot de kerst is eigenlijk vooral gewerkt aan de mentale weerbaarheid van de mannen. Tegenstanders waren sterk en we moesten knokken voor ieder punt. Na de kerst was het tijd om te oogsten. Alle spelers gewend aan een groot veld en iedereen kreeg een vaste positie. De resultaten waren er ook naar. Het 'Kantelen' werd begrepen en inspelen werd een vertrouwd begrip.

Er werd zoveel gewonnen, dat we dus echt kampioen konden worden. Alleen nog de laatste wedstrijd uit tegen VVH D1 winnen. Toch wat gespannen begon de D2 aan de wedstrijd. Na een wat onrustig begin, werden langzaam maar zeker de vertrouwde patronen zichtbaar. Dit resulteerde in de 0-1 voorsprong in de 16e minuut. VVH treuzelde met uitverdedigen en daar wist Jasper wel raad mee, hij stond op de juiste plek en tikte de bal droog binnen.

Daarna golfde het spel op en neer, Kyle had een paar goede reddingen en Alliance probeerde vooral via de zijkanten het spel op te bouwen. De backs van VVH waren zeker niet slecht (vooral de linksback), dus het was lastig om er doorheen te komen. Tot net voor rust, toen Jonte er op rechts wel langs kwam, de achterlijn zocht en strak voorzette, Jasper stond wederom op de goede plek en dat betekende, op slag van rust, de 0-2.

Na de rust, was VVH nog wel een aantal malen gevaarlijk, maar Alliance bleef, met het kampioenschap in zicht, rustig en kwam geen moment meer echt in gevaar. De bloemen konden al voorzichtig tevoorschijn worden gehaald en na het laatste fluitsignaal barste het feest los. Na bloemen, de medaille en een waterballet ging iedereen terug naar Alliance.

Bij alliance stond patat en limonade al klaar en werden de mannen nog een keer in een welverdiend zonnetje gezet, een mooie afsluiting van een mooi voetbalseizoen.

Kampioen worden met Alliance D2, hoe leuk is dat!

alt