E9 schittert en scoort tegen Overbos 8-3

Om 8 uur ’s ochtends paniek: Kit geblesseerd, Sterre ziek, Niels ziek en toen ineens ook Maxime moeite met lopen en niet in staat tot spelen. Stress. Veel telefoontjes: Twan bood uitkomst. Ha, 7 man. Vijf voor half negen, waar is Jill? Shit, weer 6 man en Overbos staat met 10 man klaar. Philip geleend bij de E10.

We begonnen dus 7 tegen 7 en lekker slaperig. Overbos heerste in het begin en hun 0-1 voorsprong was verdiend. Luca en Finley stonden achterin steeds tegen een overmacht, want het middenveld kwam niet helpen. Even later: 0-2; het leek wel alsof ze een man meer hadden. ……. Verdomd ze staan met zijn 8-en in het veld, tegen 7 van ons.

Inmiddels waren de bleke Niels en de late Jill gearriveerd. En het werd een andere wedstrijd met een paar schitterende goals. Een flitsende dubbele één-twee tussen Niels en Twan leverde de tegentreffer op. Kort daarop scoorde de handige Twan de gelijkmaker. Vanaf dat moment onstpon zich een levendig duel. De beide teams hadden een vergelijkbaar systeem: met zoveel mogelijk mensen naar voren en als je de bal kwijt bent wachten of de een of twee verdedigers de slag tegen de overmacht winnen.

Daar waren wij duidelijk beter in. Een prachtige aanval via Niels en Ole zorgde via de laatste voor de 3-2 voorsprong en toen Anna - met links – de 4-2 binnen prikte, knalden ondanks het vroege uur de champagne-kurken.

De tweede helft begon weer zoals de eerste: overbos stond nu met 9 man binnen de lijnen en – hoewel die overmacht meteen gecorrigeerd werd – lag de bal ook nu na de eerste de beste aanval achter onze keeper. Zou het spannend worden? Nee, want Twan knalde een vrije trap van verre onder de lat. En invaller Philip beleefde zijn finest hour: eerst ronde hij keurig een goede voorzet van Niels af en daarna kniede hij een corner van Twan binnen. Overbos kwam vaak met veel man naar voren, maar keeper Mika liep een paar keer goed uit, maar vooral veel hulde voor de bikkels Finley en Luca – regelmatig geholpen door de pittig spelende Jill - die zich onverstoorbaar en zeer besluitvaardig toonden.

Het slotaccoord was voor Luca die uit een corner de bal keruig met de hand controleerde en vervolgens keihard de 8-3 binnen joeg. Een mooi perspectief voor dit geweldige team. We doen nog mee om het kampioenschap en onze Kit is bijna hersteld.