Extra ALV in juli 2023

‘Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald’, deze spreuk kwam direct in mij op tijdens de laatste B&B-avond op 7 juni, j.l.

 

Vol goede moed (en intenties) had ik als penningmeester het nieuwe contributievoorstel op de agenda gezet. Dit om nog de laatste feedback op te halen, voordat we de nieuwe bedragen op de site zouden publiceren. Hiermee hoopte ik dat daarmee de grootste inkomstenpost in de begroting zouden kunnen vastzetten en de begroting voor het nieuwe seizoen te kunnen afmaken.

 

En dan blijkt hoe nuttig deze ledenavonden zijn. Eén van de leden wees er fijntjes op, dat zowel contributie als begroting formeel moeten worden goedgekeurd en wel voor 1 januari. En hij heeft helemaal gelijk. In mijn enthousiasme in het eerste jaar als penningmeester had ik hier helemaal geen rekening mee gehouden. Dus daarom ook mijn welgemeende excuses.

 

We moeten dus even een paar stappen terug in het proces, waarbij natuurlijk de deadline niet meer gehaald kan worden. Naar de toekomst toe, gaan we dat zeker weer doen. Maar voor het komende seizoen zullen we dus een alternatieve route lopen.

 

Om die reden zullen jullie allemaal binnenkort een uitnodiging krijgen voor een ‘extra’-ALV, in de eerste helft van juli. In deze ALV zullen wij als bestuur een begroting presenteren, gebaseerd op een ongewijzigde contributie t.o.v. dit jaar. Daarnaast zullen wij het contributievoorstel, formeel ter goedkeuring inbrengen en aangeven waar we het ‘extra’ geld aan zullen uitgeven.

 

Wij kijken er naar uit om deze begroting met de leden te bespreken om zeker te weten dat we de juiste afwegingen maken, en het geld van onze vereniging besteden aan datgene wat we allemaal belangrijk vinden.

Marco de Ruiter

Penningmeester