Verslag Bier en Ballen 7 juni

Op woensdag 7 juni was de tweede Bier en Ballen avond. Zo’n 25 leden van Alliance hadden de verleiding van een lome zomeravond in de achtertuin of op het terras opzij geschoven om samen met het bestuur in gesprek te gaan. Hoofdthema van de avond was communicatie.

 

Om meer contact met de zaal te hebben, had onze vicevoorzitter Frank een interactieve presentatie gemaakt. Met de ‘mentimeter’ konden de aanwezigen op hun telefoon aangeven wat ze belangrijk vonden en wat niet. Sommige slides waren meerkeuze, zoals wil je informatie van Alliance 1.) per post, 2.) online of 3.) via posters op de club ontvangen? Bij andere vragen kon men zelf antwoorden geven, zoals bij het plaatje hierboven (welke informatie wil je van Alliance ontvangen). Halverwege was er nog een korte pauze voor het eerste biertje van de avond.

 

De informatie die we die avond opgehaald hebben bij de leden neemt de communicatiecommissie mee in de opzet voor volgend jaar. De commissie bestaat voorlopig uit Michel, Tea, Bart, Milou en Frank. Een van de praktische zaken die voor volgend seizoen op stapel staan is een vernieuwde website. Verder gaan we alle teams volgend seizoen vragen om elke maand leuke content te leveren voor de website en social media, met name foto’s met een kort tekstje erbij. Die foto’s gebruiken we dan om te laten zien wat er allemaal leeft in de club.

 

Tweede onderwerp van de avond was het vrijwilligerselftal. Begin dit seizoen heeft het bestuur op deze manier aangegeven welke vrijwilligersvacatures er waren. Gelukkig zijn er een aantal opgevuld, zoals de wedstrijdplanner, de trainer ZON2, de senioren coördinator en de toezichthouders. Maar een aantal anderen staan nog open en er zijn nieuwe vacatures bij gekomen. Op de site staat het nieuwe overzicht inclusief de profielen van wat we zoeken. Uit de zaal kwam de suggestie om bij die profielen ook heel duidelijk aan te geven waarom het nodig is om deze plekken in te vullen en wat het bijdraagt aan de club wanneer je dat doet. Die handschoen pakken we natuurlijk op.

 

Als laatste onderwerp had het bestuur gepland om de contributie te bespreken. Een van de leden wees het bestuur erop dat dat in een formele ALV zou moeten. En hij had gelijk. Daarom komt er zeer binnenkort een ALV waarin het bestuur de begroting voor volgend jaar en de contributie zal inbrengen.

 

Aan het eind was er nog wel tijd voor vragen uit de zaal. Menso had drie heel concrete vragen/suggesties: Kan Alliance en verenigingsmanager aannemen om veel van de (uitvoerings-)problemen waar de club mee kampt op te lossen? Is het mogelijk om bij de senioren een lagere contributie in te voeren voor “oproep”-leden? Dat zijn leden die maar af en toe meespelen, maar dan wel ingeschreven staan bij de bond. En Menso kaartte aan dat ouders die fluiten eigenlijk lid moeten zijn van de bond. Doordat we al heel lang geen scheidsrechtercoördinator hebben, blijft dat een lastig punt. 

 

De volgende Bier en Ballen zal in september zijn. Daar zullen we in ieder geval verder gaan op de vrijwilligersvacatures en hoe we nog meer leden kunnen enthousiasmeren om zich voor de club in te zetten.