Nieuw duo hoofdtrainers voor Sv. Alliance ‘22

Tim Koppen en Willem de Vreeze vormen vanaf komend seizoen het nieuwe hoofdtrainersduo van Sv. Alliance ‘22. Zij vervangen Martin van Leuven die aan het eind van dit seizoen vertrekt. Bas Barkman gaat het duo als teambegeleider ondersteunen. De technische staf wordt nog aangevuld met een trainer voor de Zondag 2. De naam van deze persoon wordt binnenkort bekend gemaakt.

Foto Willem de Vreeze en Tim Koppen Sv Alliance 22

Voor Tim en Willem is dit de eerste klus als hoofdtrainer. Afgelopen twee seizoenen maakten zij al deel uit van de technische staf, als assistent bij het eerste en trainer/coach van het tweede. Daarvoor waren beiden in de club actief als trainer van jeugdselectieteams. Tim Koppen voetbalde ook in de jeugd bij Alliance. Als speler en aanvoerder kwam hij in meer dan 300 wedstrijden uit voor de hoofdmacht van de club. Willem de Vreeze is nog actief bij de veteranen. Het duo gaat als gelijkwaardige hoofdtrainers opereren.

Met de benoeming van Tim en Willem is bewust gekozen voor trainers die in de club zijn opgeleid. Afgelopen seizoenen zijn ze als trainers met Alliance meegegroeid, ze kennen de club door en door. Als duo zijn ze complementair en hun aanpak past goed bij deze jonge spelersgroep. Het bestuur en de spelersraad zijn dan ook overtuigd dat de tijd rijp is om met hen de stap naar het hoofdtrainerschap te maken.

Tim en Willem nemen het roer over van Martin van Leuven die na twee seizoenen bij Sv. Alliance 22 de overstap maakt naar SVW ’27 in Heerhugowaard. In december heeft het bestuur aan Martin laten weten niet voor een derde seizoen te opteren. Dat neemt niet weg dat we tevreden zijn over de manier waarop de selectie zich onder zijn leiding heeft ontwikkeld. De doorstroming en inpassing van een tiental jeugdspelers is goed verlopen. Het team presteert, met af en toe een uitschieter, in de subtop van de derde klasse. De corona-uitbraak maakt helaas een onverwacht, vervroegd eind aan de samenwerking. Op een later moment zullen we nog op persoonlijke manier afscheid van Martin nemen. Ondertussen starten de nieuwe hoofdtrainers met de voorbereiding op het seizoen 2020/2021. Komende dagen en weken wordt (telefonisch) met de huidige selectiespelers gesproken. Verder wordt met de trainers van de O19-trainers geïnventariseerd welke spelers mogelijk de overstap naar de selectie kunnen maken. Zij worden te zijner tijd uitgenodigd voor een aantal trainingen en oefenwedstrijden.

In afwachting van het moment waarop we het veld weer op kunnen, wensen we Tim, Willem en de rest van de staf veel plezier en succes met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Menso de Maar

Robert Graat