Zaterdag MO19-1 bekert door

Het was zo’n frisse, schoongewaaide zaterdagmorgen in december waar elke ouder zich op verheugt. Heerlijk naar je dochter kijken bij 3˚C, bij storm en regen. En op het lekker open gelegen DSS-sportpark moet je alles over je heen laten komen, want schuilen kan alleen in de kantine. Er waren weer veel Alliance-ouders en ook de dappere geblesseerden Hannah en Uzza waren weer present.


Of het nou door de wind kwam, de tergende bekerspanning of de naweeën van het verlies van Ajax en AZ deze week, in ieder geval was de eerste helft matig van beide teams. Beide partijen speelden op balverlies en als de bal al eens in de buurt van een doel kwam, werd er zo snel mogelijk mis geschoten. Een paar meiden, zoals Imke en Luna, liepen lekker te buffelen, maar in het algemeen haalden weinig meiden hun niveau. Keeper Rosalie (alweer offerde zij zich op) deed haar werk weer bekwaam, al gebeurde er niet veel waar zij zenuwachtig van werd. Ook de DSS-keeper had weinig te doen, maar na een handige pass van Koning kwam Noa vrij en dan is het vaak raak. Zo ook nu. Rust 0-1.

Na de pauze ging Dani keepen, op voorwaarde dat Eef, Sterre en LucaH en Rosalie niemand door zouden laten. Luca schoof door naar linksbuiten, Roaya linksmid en zo kwamen we nu zowel over links als rechts gevaarlijk door. Kans na kans hielpen we om zeep. En jawel, daar was ie weer, het grote voetbalcliché: als je zelf meer dan 5 enorme kansen mist, scoort de tegenstander. Dat was dus 1-1 en ineens weer spannend. Coach Jan en ik overlegden koortsachtig, wie er bij eventuele penalties moest keepen en schieten. Maar voordat we nou helemaal overstuur raakten, stuurde Luca de zeer actieve Noa weg, die nu wel de trekker overhaalde: 1-2. Toen was de beer los: een prachtpass van Koning op Hannelore, die naar de achterlijn sprintte en haar voorzet werd door Luca vakkundig (met rechterpootje en veel effect) tot doelpunt gepromoveerd. Tot slot een snoeiharde corner van Noa, die met gevaar voor eigen leven door Eef binnen werd gekopt. Gelukkig wist ze na de wedstrijd nog steeds dat ze Eef was, dus dat zal wel goed komen.

Gefeliciteerd meiden, wij bekeren verder na de winterstop.