MO13-2 boekt mooie overwinning

Afgelopen zaterdag stond de 2e competitiewedstrijd op het programma. NU was FC VVC MO13-2  uit  Nieuw Vennep de tegenstander. Na vorige week een goede wedstrijd, helaas onverdiend verloren, op de mat gelegd te hebben was het nu zaak om de 3 punten in eigen huis te houden. In een volgepakt Alliance Arena en onder leiding van clubscheidsrechter Mika, begon de wedstrijd klokslag 10 uur. Het was goed voetbalweer, de voorspelde regen bleef gelukkig uit zodat we lekker konden voetballen. We hadden 15 meiden, dus 4 wissels.

Ze hadden er zin in om proberen de 1ste zege van het seizoen (en met dit nieuwe team) te bewerkstelligen. FC VVC had vorige week nog met 4-1 gewonnen, het waren bijna allemaal lange meiden waar tegen gestreden moest worden. Afgelopen vrijdag tijdens de training vonden de meiden dat we maar een ÿell moesten invoeren voor afgaand aan de wedstrijd, dus ik heb gezegd dat iedereen de vrijdagavond er maar over na moest denken. En de yell geschiedde voor afgaand aan de wedstrijd, zou het geluk brengen? De begin fase was FC VVC beter maar naarmate de 1ste helft vorderde kwamen we steeds beter in het spel en eigenlijk zonder iets weg te geven in de 1ste helft kregen we zelf een paar kleine kansjes. We gingen met een 0-0 rusten. Het was een 1ste helft waar door iedereen hard gewerkt werd. Deze week was er hard getraind door de meiden en ook wat variaties geoefend op het nemen van de corner. De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld, de verdediging stond goed ook nu werd er weinig weggegeven af en toe ontstonden er zenuwslopende minuten in ons eigen strafschopgebied, maar echte grote kansen bleven uit. De brilstand leek tot het einde van de wedstrijd te blijven staan, heeft het toch geholpen dat we erop getraind hebben, het was uit een corner dat Iva de 1-0 binnen schoot. De laatste 3 minuten  hebben we rustig uit kunnen spelen en zodoende wonnen we met 1-0. Zou de yell toch hebben geholpen?

Voor volgende week is waarschijnlijk de MO13-2 vrij in wedstrijdverband, helaas een oefenwedstrijd organiseren blijkt toch moeilijk omdat er ook bij de andere clubs geen speelruimte is.