Dames 1 van Alliance 22 promoveert naar de 2e klasse KNVB

Wat kunnen we terugblikken op een prachtig seizoen! Na een heel spannende nacompetitie tegen twee Brabantse clubs, plaatste dames 1 van Alliance'22 zich voor de finale op een neutraal terrein (LSVV, Zuid-Scharwoude). Met een klinkende 3-0 overwinning werd JSV uit Julianadorp verslagen. Een wedstrijd die heel scherp gespeeld werd en als bekroning kan worden gezien op het spel van onze dames dat met grote stappen vooruit is gegaan.

Maar begon het seizoen dan ook zo voortvarend? Als interim trainer/coach moest ik best wel wennen aan de groep. Ook al kende ik een aantal speelsters en weet ik dat ze prima kunnen voetballen. De eerste wedstrijd tegen Overbos, voor de beker, was toch even schrikken. Niet alleen voor mij maar ook voor de speelsters. Ze waren een soort van rechtstreeks van het strand of popfestival gekomen om hun eerste wedstrijdje te spelen. En dat viel niet mee. Het was zo warm dat ze in de rust bijna allemaal door hun hoeven waren gezakt. Het fitte Overbos liep dan ook flink uit in de 2e helft.

Alliance22 Dames 1 2018 2019

ico foto BEKIJK HIER ALLE FOTO'S OP ALLIANCE '22 FACEBOOK

Toen ik daarna op de eerste training vroeg of ze in de zomer nog wel aan de conditie hadden gewerkt, werd er met grote verbazing naar me gekeken. “Die is gek” dachten ze nog net niet hardop. De weken erna lieten ze zien dat ze door hard trainen toch ook weer snel een goede en noodzakelijke (!) conditie opbouwden. Daarmee hebben we dan ook één van de sterke punten van het team te pakken. Een harde kern die altijd twee keer in de week aanwezig is om fanatiek te trainen. En ik zag het aan de vooruitgang in het positiespel op de training, dat ging met heel grote stappen vooruit. Stap voor stap zagen we dat ook terugkomen in de wedstrijden. Met een enorm plezier in het spelletje werd er van de eerste tot de laatste minuut gestreden voor de punten. Werkelijk waar in alle wedstrijden! Om trots op te zijn!

We speelden dan ook de beste wedstrijden tegen de sterkste tegenstanders, Overbos en Buitenveldert. Overbos heeft slechts 2 punten hoeven afstaan en dat was door een gelijkspel tegen Alliance'22. Buitenveldert won alle wedstrijden behalve tegen Overbos (2x verlies) en Alliance (1x gelijkspel). Alliance won de meeste wedstrijden, speelde er een aantal gelijk en verloor slechts drie wedstrijden.

De goede trainingsopkomst en het plezier in de wedstrijden zijn zonder twijfel gebaseerd op een belangrijk fundament. Dat is de hechtheid van het team, die in de loop van de jaren is gegroeid. Ook de wekelijks ingehuurde O-17 speelsters voelden zich goed thuis en konden mede daardoor een belangrijke bijdrage leveren. Uiteindelijk komt het neer op samen winnen en samen verliezen. En dan is het mooi om te zien dat alle speelsters aanwezig waren bij de promotiewedstrijd. Met elkaar in de dug-out aanmoedigen en een optimale sfeer creëren. En na de wedstrijd als we terug in Haarlem zijn met elkaar op stap om een wijntje of biertje te drinken en na te genieten van de wedstrijd.