MO17-1 wint in Utrecht

Lekker eindje rijden op de zaterdagochtend. Utrecht was het eindstation, waar we te gast waren bij Sporting 70. De meiden hadden er zin in en de eerste tien minuten leken wij de tegenstander onder de voet te gaan lopen.

Uiteindelijk leidde een van de vele handige passeeracties van Lize tot de 0-1, nadat ze met een lage voorzet de attente en steeds beter in vorm komende Amber bereikte. Daarna begonnen de meiden steeds meer op het Nederlands damesteam (tegen Zwitserland) te lijken. Zowel qua resultaat als – helaas – qua tempo en zuiverheid in de passing. Dat betekent om te beginnen dat er achterin weinig tot niets wordt weg gegeven. Uzza haalde als invaller-keepster een clean sheet en greep een paar keer goed in. Jessica en Luca waren weer zeer geconcentreerd en fel in de duels en opbouw. En Eef houdt de boel altijd gesloten met hulp van Esther of Pien. Helaas was de defensie af en toe zo tevreden met de eigen prestatie (zo leek het althans) dat ze niet rap genoeg aansloten. Aangezien ook de prinsessen in de aanval af en toe terug wandelden kwamen er grote gaten tussen de linies en liepen de middenvelders Hannelore, Imke, Sterre en de toch al een beetje zieke Anna zich het snot voor ogen (excuus voor dit onsmakelijke beeld). Ook een beetje als het Nederlands elftal was een vrije trap van Noa van een waanzinnige afstand (veel verder dan dat ‘intikkertje’ van Spitse), waar de keepster veel moeite mee had.
Na de pauze met de nodige stichtelijke woorden van Jan en een maoïstisch aandoend rondje zelfkritiek begonnen de meiden na de pauze veel scherper. Met Lune voorop werd er snel en scherp gestoord en Sporting kwam er steeds moeilijker uit. Dat resulteerde al vlot in een wederom prachtig doelpunt van Lize. Dit keer van buiten het strafschopgebied diagonaal in de kruising; toch gauw zo’n 25 meter. Daarna zagen we Amber net binnen het penaltygebied de bal vrij maken en hard in de hoek schieten. De 0-4 was, ja, ook weer heel erg mooi. Lize flitste lang de linksback, gaf hoog voor en Amber kopte snoeihard in de kruising.
En zo deden jullie het met 0-4 beter dan het Nederlands elftal.