MO17-1 nu tweede in eredivisie achter Feijenoord

Jawel, na de matige vertoning van vorige week waren de meiden erop gebrand hun kunsten weer eens echt te vertonen. En langzaam maar zeker lijken de blessures voorbij te zijn. Het dapper tegenstand biedende Stedoco kwam er met 4-1 zeer genadig vanaf.
Vanaf de aftrap zaten de meiden er boven op. Eef mocht vandaag een hele helft van haar fysio en gaf rustig leiding aan de defensie. Esther was oersterk en Pien en Imke (beiden ziek de laatste tijd) hielden zich goed. Na weer zo’n geweldige rush van Lune scoorde Imke zelfs bijna haar eerste eredivisie-goal. Een teenlengte tekort. De beide backs – Jess en Loek – waren zoals bijna altijd hun tegenstander de baas en schakelden zichzelf regelmatig in offensief opzicht in. Het was dan ook een klein wonder dat het bijna een half uur duurde tot Amber na voorbereidende werk van Anna en Lize uit een prachtvoorzet van Lune de 1-0 binnen schoot. De 2-0 was een prachtig afstandsschot van Noa, die na twee kalme wedstrijden vandaag alle schroom van zich af gooide. Ze draaide weg van haar tegenstander en schoot van ruim 20 meter hard en hoog raak. Invaller-keeper Uzza deed het de hele wedstrijd goed, met fraaie reddingen op de twee enige gevaarlijke schoten van Stedoco. Net voor rust tastte ze mis, zodat we met een krappe voorsprong gingen rusten.
De tweede helft was helemaal voor ons. Op het middenveld waren de weer uitstekende Hannelore en Anna de baas, prima gesecondeerd door Noa (maar dan uit de MO15-1; die heel goed mee kon!) en Imke. Voorin lijkt Amber weer helemaal terug en fit. Een geweldige solo van haar – na een subtiele pass van Anna – leverde bijna weer een goal van Noa op. Die kwam er toch en wel uit een assist van Uz. Zij knalde de bal net voor de voeten van een aanvaller weg en bereikte de op snelheid liggende Noa. Met twee verdedigers in haar nek hield zij het hoofd weer koel en – in plaats van snel te schieten – omspeelde ze de keeper en tikte binnen. We zagen de ene kans na de andere. Nog een prachtschot van Jessica net naast, Lize in het zijnet, Anna voorlangs; maar waar de ballen tegen ’t Gooi allemaal binnen vlogen kostte dat nu moeite. Daarna liet Lize zien dat zij nog steeds over een fabelachtige traptechniek beschikt. Een korte versnelling over rechts en daarna een schot van ruim buiten de 16 en de 4-1 hing in de kruising. Daarna knalde ze ook nog op de lat en de keeper redde goed op een inzet van Lize na een goede voorzet van Noa van en met links.
Dat zag er goed uit, meiden. En de verdiende – ongedeelde – tweede plek direct achter Feyenoord.