MO17-1 verslaat de koploper eredivisie

Nog steeds zonder Eef, maar inmiddels wel met nieuwkomer Noa traden we aan tegen de trotse koploper ’t Gooi. Na de gebruikelijke moeizame warming up (geen ruimte) kwamen we moeizaam op gang. ’t Gooi was feller, combineerde beter en zette ons onder druk. Het leek er op dat zij minder last van de hitte hadden en zij kwamen dan ook terecht op 0-1 uit een corner. Ook uit andere corners waren zij gevaarlijk in de eerste helft, maar de uitstekend keepende Belle en de paal zorgden ervoor dat de score niet opliep.
Na een goede actie van Lize kreeg Noa een kans op een 1e goal in het groen-zwart, maar hun keeper redde. Na de eerste drinkpauze ontwaakten wij langzaam. Uit een afgeslagen aanval speelde Imke de opkomende Luca in, die een tegenstander passeerde en goed voorzette. Amber nam aan en de 1-1 lag er in. Even later werd Lize ten val gebracht. Zij nam zelf de vrije trap die door Amber goed werd binnengekopt. En een paar minuten later kreeg de steeds dominanter spelende Anna de bal en – jawel – weer een tovergoal. Een wat geflatteerde 3-1 ruststand.
Na rust kwam ’t Gooi er eigenlijk niet meer aan te pas. Onze verdediging – onder leiding van de geweldige Lune – gaf nauwelijks iets weg. Pien en Esther schakelden afwisselend de spits uit en rechtsback Jessica draait een formidabel seizoen, evenals linksback Luca. Op het middenveld had Sterre (ondanks ziekte doordeweeks) een prima optreden en Imke, Hannelore en Anna begonnen elkaar steeds beter te vinden. Goed doorzetten van Noa – op een onmogelijke bal – leidde tot paniek bij de keeper van ’t Gooi, die keihard via een verdedigster een eigen goal maakte. Het zat ons vandaag ook bepaald niet tegen. Daarna liet Lize nog maar eens zien hoe je een corner neemt en Uzza maakte volgens mij haar eerste kopgoal: 1-5. In de laatste 10 minuten was ’t Gooi helemaal KO en kregen wij zelfs nog kansen op een hogere score, maar nu waren wij minder dodelijk dan in de laatste tien minuten van de 1e helft. Een prima resultaat, meiden. En ik heb driekwart van de wedstrijd veel strijdlust gezien, maar qua voetbal moet en kan het beter.
En na vier wedstrijden gedeeld tweede achter Feijenoord.