Hemelvaartsweekend JO16-3

Op Hemelvaartsdag trad de JO16-3 (nu weer als MO17-1) aan op een toernooi met ADO Den Haag, FC Twente, Anderlecht, Borussia Mönchengladbach en diverse andere Belgische en Nederlandse topclubs. Kortom, the usual suspects.

Normaal gesproken houden we ons goed staande in dit veld, maar pech (3x op de lat) en een voor ons doen matige vorm zorgden ervoor dat we uiteindelijk 10e van de 12 deelnemers werden. De 1e wedstrijd werd nog met 1-0 gewonnen (doelpunt Anna) van gastheer RCL. Vervolgens werd ADO Den Haag knap op 0-0 gehouden en hadden we pech met Lize’s schot op de lat. In de derde wedstrijd tegen de latere winnaar Borussia Mönchengladbach kwamen we snel achter, maar Rubie maakte met een hard schot gelijk. Daarna hield Belle ons met een schitterende redding in de race, maar uiteindelijk moesten we zwichten. Deze Duitse meiden speelden het beste voetbal van allen, zij het dat het erg hard was. Daarna zakten de meiden weg. Tegen Woezik een zouteloze 0-0 (nu Rubie op de lat) en tegen angstgegner AA gent werd met 0-2 verloren. De laatste wedstrijd zouden we nog een keer vlammen (dat waren we tenminste van plan), maar toen bleek dat we de bodem nog niet bereikt hadden en we verloren in de laatste minuut door een sofgoal van het echt niet imponerende Zulte Waregem. Veel balverlies, veel misverstanden en eigenlijk haalden of benaderden alleen Eef, Uzza, Hannelore en Lune hun normale niveau. De rest had zeker inzet, er waren goede momenten en dan hadden we weer minuten waarin niets lukte.
Fijn dit, want twee dagen later moest er al worden aangetreden tegen Zandvoort JO16-1: de koploper en inmiddels kampioen van de 2e klasse. We misten Zhitao en Amber, Belle kreeg rust en onze vaste invaller Jelmer hadden we op tijd losgeweekt. En Jessica had zich even van de studieboeken losgescheurd en had er net als de bruinverbrande Esther veel zin in. Het werd een topwedstrijd. We speelden 1-4-4-2, met Eef en Esther/Pien centraal en Jessica en Luca als backs. Die hebben van de 1e tot de laatste minuut geconcentreerd gestreden. Tegen de uiteindelijke kampioen gaven we natuurlijk wel kansen weg, maar regelmatig kwamen wij er ook razendsnel uit. Lize en Rubie werkten goed samen en Lune, Hannelore, Uzza en Anna sloten vaak gevaarlijk aan. Sterre deed het prima als controlerende middenvelder, ze liep alle gaatjes dicht. En Jelmer keepte als een jonge god, vooral zijn uitlopen was erg goed.
Rust 0-0 en al voor de pauze begonnen de aanstaande kampioenen op elkaar te mopperen. Ze kwamen niet echt in hun spel. Deze beach-boys hadden onze JO16-2 twee weken geleden nog met maar liefst 8-0 van het veld geveegd en hadden zich waarschijnlijk zeer op onze komst verheugd. Kort na rust viel dan toch de 1-0 toen hun snelle rechtsbuiten zich een keer niet de pas afgesneden zag door Eef en nu was zelfs Jelmer kansloos. Even later had Anna in de ‘16’ een pittig duel, de jongeman stortte kermend neer en de verder prima leidende scheids gaf een vrij makkelijke penalty: 2-0. Vervolgens herpakten de meiden zich weer buitengewoon sterk. Sterk verdedigend en snelle uitbraken. Een splijtende pass van Hannelore zette Rubie alleen voor de keeper, maar de keeper redde nog. Even later was het wel raak; Lize bereikte Lune die via de onderkant lat doel trof. Verder dan 2-1 liet Zandvoort het niet komen, maar de Alliance-fans waren zeer content en de trainer van Zandvoort zei dat zijn mannen het niet vaak zo zwaar hadden gehad en hoe het in godsnaam mogelijk was dat wij zo laag stonden.