MO13-2 verlies sinds lange tijd

De MO13-2 eindigde de najaarscompetitie als kampioen in de 3e klasse, dus de voorjaarscompetitie starten we in de 2e klasse. Na vorige week gelijk gespeeld te hebben, een mooie prestatie van onze meiden, stond afgelopen zaterdag een wedstrijd in Amsterdam bij DCG op het programma. We weten dat we de tweede helft van de competitie veel tegen MO13-1 teams moeten, maar ook dat deze clubs maar één MO13 team hebben en dus hele sterke speelsters in de gelederen hebben. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd op het hoofdveld, kunstgras, gepland tegen DCG MO13-1. Afgelopen week werd de ziekenboeg groter en groter, begin van de week hadden we nog 14 speelsters, op vrijdagmiddag hadden we er nog maar 10, allemaal griepgevallen.
Het probleem was dat de andere teams waar we evt. kunnen lenen ook rond dezelfde tijd spelen. Afzeggen hou ik niet van, nog nooit gedaan, maar nu was het niet anders, totdat we bericht kregen dat onze andere MO13 team hun wedstrijd afgelast werd en dus konden lenen waar we natuurlijk blij mee waren. Gelukkig konden we spelen, de meiden wilden zo graag. De wedstrijd stond voor 14 uur gepland. We zagen dat het grote meiden waren, fysiek heel sterk. DCG MO13-1 heeft de najaarscompetitie vrijwel alles gewonnen maar ook de voorjaarscompetitie staan ze er goed voor, dus de waarschijnlijke kampioen. We hadden 13 speelsters, prima, de 1ste helft werden we naar achteren gedrukt. Op zich speelde we goed, er werd goed verdedigd, alleen zoals eerder gemeld de meiden verloren het op fysieke arbeid. We hielden lang stand tot de 18e minuut toen DCG de 1-0 scoorde, niet veel later werd het 2-0. Maar zoals elke wedstrijd te meiden geven het niet op want via een mooie dieptepass van Maja, kon Mathil alleen op het doel af en scoorde feilloos en bracht daardoor de spanning terug 2-1. Niet veel later kwam er een levens grote kans op de gelijkmaker, maar helaas die werd gemist, de 2-1 was tevens de ruststand. Zoals eerder gezegd er werd prima gespeeld in de 1ste helft, halverwege de 1ste helft hadden we toch een klacht omtrent de bal, wat we al zagen en de meiden ook aangaven de bal was te licht. We hadden het aangekaart bij de scheidsrechterscoördinator, die is komen kijken, zijn antwoord was dat die bal goed is want de meiden van DCG trainen er ook mee. Immers daarop volgde dat DCG geen echte wedstrijdballen heeft volgens de scheidsrechterscoördinator, eigenlijk vreemd voor zo`n grote vereniging met zoveel velden. Enfin na een lange rust begonnen we de 2e helft op dezelfde wijze. Ook nu was DCG sterker maar veel kansen kregen ze niet, fysiek had DCG in elke linie wel fysieke meiden staan. De eindstand werd uiteindelijk 4-1. Af en toe waren ze gemeen DCG, speelsters onderuit halen, ook ontving een speelster van DCG een gele kaart dus voor 5 minuten naar de kant bij een 4-1 stand waar de coach van DCG erg boos om werd. Ook nu weten we weer wat verliezen is, maar dat weten ze omdat we een klasse hoger spelen. Ondanks dit alles toch een compliment voor onze meiden.
Volgende week wacht de MO13-2 de bekerconfrontatie tegen Overbos MO13-1 in de Alliance Arena. Het zal een zware dobber worden ook omdat Overbos 1ste klasse speelt.