(Winter)Kampioenschap Hoofdklasse MO13-1 eindelijk binnen

Door de wat onhandige indeling van de najaarscompetitie, moest de Alliance MO13-1 vijf weken wachten voordat ze zich officieel hoofdklasse kampioen konden noemen. Want met nog 1 speelronde te gaan, was de buit nog niet binnen.

Zaterdag was het dan toch zo ver. Terwijl de O13-1 meiden worstelden met hun JO13-2 clubgenoten op veld 1, klopte Hoofdklasser Kolping Boys uit Alkmaar het enig team dat ons theoretisch kon inhalen, SDZ uit Amsterdam.

Dankzij een paar oplettende ouders, werd er na de oefenwedstrijd een spontaan huldigingfeest georganiseerd in de kantine. Medailles uitgereikt, patat uitgedeeld, gevolgd door een partijtje bowlen. Het winterkampioenschap in de hoofdklasse was een van de weinige prijzen die nog op de CV van dit team ontbrak.

Maar Alliance zal zeker geen hoofdklasse kampioen worden in juni. Tijdens de winterstop hebben de meiden besloten om hun geluk te zoeken in de jongenscompetitie. Hiermee worden ze van hun huidige MO13-1 omgedoopt tot de wat moeilijker uitspreekbare JO13-4G. (pas alvast je voetbal.nl apps aan!)

Vandaar de oefenpot tegen de JO13-2. Na een januari vol oefenwedstrijden tegen 1e en 2e klasse jongens team uit de regio, weten de meiden inmiddels dat ze het moeilijkste pad hebben gekozen. Sneller, feller en vooral technisch behendiger zijn de jongens. De keuze om als meiden team in de jongenscompetitie te spelen is vooral de keuze om hun voetbalplafond nog hoger te leggen. Leuk en dapper!

Helaas heeft dit besluit gevolgen voor hun beker avontuur, want de KNVB vindt dat een tussentijdse overstap naar de jongenscompetitie reden is voor diskwalificatie. Heel erg jammer voor de meiden en de club, want dit team had het nog ver kunnen schoppen in het bekertoernooi.

Wel zal de MO13-1 (oops, pardon, de JO13-4G) tegen hoofdklasse meiden blijven voetballen, zowel in de Europa League als op het Nederlands Kampioenschap op 10 mei in Alkmaar.


2018 01 27 PHOTO 00000914