MO17-1 haalt weer dubbele cijfers

Het overkomt waarschijnlijk niet veel coaches dat ze beginnen te kreunen als ze binnen 10 minuten 2-0 voor staan. Dat overkwam deze coach wel, zaterdag jl. tegen Winkel. Tegen de nummer vier van de Hoofdklasse hoopten we op een pittige wedstrijd. Maar de zeer sportief spelende Winkel-meiden konden weinig partij bieden.

Amber, geweldig op dreef als spits, schoot van buiten het penalty-gebied de 1-0 binnen. De 2-0 was een beauty: spelverdeler Anna, stuurde met een mooie voetbeweging Rubie weg, die passeerde twee man en bracht Amber aan de bal, die ook weer iemand passeerde en beheerst scoorde. En de meiden bleven – helaas voor Winkel – de hele wedstrijd geïnspireerd. De 3-0: dieptepass Anna, mooie voorzet van Lize en Rubie maakte de 3-0. Daarna zorgde een geplaatst afstandsschot van Eef voor de 4-0 en de volgende vloeiende aanval over Lize en Hannelore werd weer door Rubie binnengetikt.

Na rust zakte het bepaald niet in. Onze achterhoede gaf eigenlijk de hele wedstrijd niks weg. Jessica kalm kappend en draaiend ongenaakbaar en Pien en Esther als vanouds alert alle duels winnend. De zeer attente Rubie strafte een verdedigingsfout af met een hard en hoog schot. Daarna tikte Uzza een mooie aanval via Zhitao en Luca binnen. Daarna was het de beurt aan Luca, die een schitterende voorzet van Rubie binnen knalde. Eef - die gretig mee opkwam - nog een keer van afstand en de tiende kwam van Uzza (met rechts geloof ik zelfs). Onze gedachten gaan tenslotte uit naar keeper Belle, die steeds stiller en kouder werd. Ik hoop trouwens dat iemand haar van het veld gedragen heeft…..