6 punten in wild weekend voor MO13-1

Zondag stapten de Alliance O13-1 meiden met aanhang de touringcar weer in voor hun tweede wedstrijd in de Europe League. Weer richting Brabant, deze keer tegen MTO de Kempen, een verzamelteam uit de regio Reusal/Hapert. Een mooi kans om onbekend voetbalterrein te verkennen.

De meiden zorgde gelijk voor een Brabantse sfeer door zingend door de poort van het mooi groot complex van vv Hapert te lopen. En toch waren de meiden op scherp. De dag ervoor moesten ze voor het eerst dit seizoen diep gaan voor de overwinning. Uit tegen de getalenteerde Kolping Boys op een traag veld moesten ze alles geven om een 3-1 achterstand om te toveren naar een 3-5 overwinning. Het was een ‘tale of two halves’ – de eerste ugly en de tweede inspirerend. Ugh, het is niet altijd makkelijk deze meiden te coachen!

Terug in Hapert. Eenmaal omgekleed was de sfeer onder de meiden bijna professioneel. En zo begonnen ze ook aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten stonden ze al op 0-1 en dan zelfs op 0-2 voorsprong door fraai aanvallend voetbal te tonen. Het eerste doelpunt werd na een scrimmage door Mathil ingetikt, de 2e was een schot van Mex via de keeper. De voorhoede van Luna, Noa en Mathil was snel en onvoorspelbaar, het middenveld van Katie, Mex, Renee, Eva en Maja balvast en gretig, de omschakeling snel met overtuigend diep spel. Achterin deden Lotte, Cat, Jolijn, Jet en Mara goed werk.

Na pakweg 18 minuten supervoetbal kwam ook MTO de Kempen op stoom en binnen een paar tellen stond het 2-2. Huh? Deels kwam dat door de imposante rechtsbuiten van MTO de Kempen – het mooie van de Europe League is dat ieder team beschikt toch over een paar bijzondere voetbalsters, wat niet altijd het geval is in de competitie – en deels door onze eigen onmacht. Dat Alliance niet beschikte over 3 vaste verdedigers zondag hielp natuurlijk ook niet, maar uitverdedigen is uitverdedigen, meiden!

En toch liepen Alliance met een 2-3 voorsprong de kleedkamer in dankzij een mooie steekbal van de ontembare Katie op Noa, die weer het puntje van haar schoen heeft laten zien.

De 2e helft werd een soort shootout waarin het rendement van de doelpogingen voor Alliance laag was en dat van MTO de Kempen juist hoog. Toch werd het snel 2-4 voorsprong dankzij een stiftballetje van Mathil, prachtig aangespeeld door Luna, dat langs de been van een inglijdende verdediger rolde. Kort daarna stuurde Katie Mathil in volle vaart weg en na 40 meter rondde ze die keurig af. Hattrick voor Mathil, 2-5 voorsprong voor Alliance.

Maar de meiden van MTO de Kempen bleven goed voetballen en vonden toch genoeg ruimte om nog 2 doelpunten te maken. Een doelpunt verschil, betekende spannende slotminuten voor de spelers en vooral de toeschouwers. Na het eind signaal was de zucht van verlichting onder de meegereisde fans uit Haarlem duidelijk hoorbaar.

Al blijft het een feest om naar dit team te mogen kijken, het ging dit weekend niet vanzelf. Bij lange na niet! En met aankomende wedstrijden tegen de nummers 2 en 3 uit de competitie én een Europe League wedstrijd tegen het uber team van Top Sportsworld Academy uit Den Haag, zullen ze wat puntjes op de i moeten zetten. En dat zonder belangrijke verdediger Amber achterin, die tot de winterstop met een gebroken arm op de bank moet blijven zitten. Balen!