MO13-2 nog ongeslagen

Ondanks de herfstvakantie hadden we voor vandaag maar 2 afzeggingen, dus met 13 speelsters gingen we richting Nieuw Vennep waar DIOS MO13-1 de tegenstander zou zijn. Begin van de wedstrijd kregen we pasjes controle, verschillende meiden vroegen waarom dat was, dat hadden ze nog niet eerder meegemaakt, maar bij DIOS moeten de scheidsrechters vanaf de O12 doen. We mochten op het hoofdveld aantreden met in de wetenschap dat er gewonnen moet worden, ook omdat volgende week de topper tegen Zwanenburg op het programma staat in de vroege ochtend. Je weet wel Zwanenburg waar we een aantal weken geleden ook tegenspeelden maar dan een oefenwedstrijd in Zwanenburg waar we niets te vertellen hadden. Enfin eerst moest nog de wedstrijd bij DIOS gespeeld worden.

In de eerste helft ging de 1ste paar minuten gelijk op maar daarna namen we het heft in handen, maar dit leverde weinig kansen op. Bij schaarse uitvallen van DIOS werd volgens de scheidsrechter (een heel jong knaapie) een speelster van DIOS onderuitgehaald in het strafschopgebied, wat in onze ogen helemaal niets was, maar toch de bal ging op de stip. Jammer de bal ging net onder keepster Sara door wat de onverdiende 1-0 betekende. De koppies ging wat hangen bij de meiden, want niet veel later floot hij voor de rust.
In de kleedkamer heeft de technische staf de meiden ff opgepept dat we konden winnen van DIOS.  Ze pakten het goed op in de 2e helft, het was eenrichtingsverkeer op het doel van DIOS, maar het stond vol richting het strafschopgebied van DIOS, vandaar dat we de meiden ook opdracht hadden gegeven om het veld breed te houden. Dat lukte aardig maar na 10 minuten in de 2e helft was het Sophia die buiten het strafschopgebied de bal op haar pantoffel nam (a la Messi). En de bal in de kruising joeg, zogezegd een wereldgoal. Na die 1-1 bleven we drukken en goed vastzetten op de helft van DIOS, keepster Sara kreeg niets te doen, er hing een treffer in de lucht, maar er was moeilijk doorheen te komen door het verdedigingsblok van DIOS. Totdat een minuut voor tijd Jonna ook van buiten het strafschopgebied de bal hard achter de keepster joeg. Goallllllllllllllllllllllllllllllll  1-2. Niet er ver na floot de scheidsrechter af. Wat waren de meiden blij, natuurlijk ook de technische staf, met deze zwaar bevochten overwinning. De technische staf is trots op jullie dat jullie bleven doorgaan.

Volgende week wacht de topper in de Alliance Arena tegen Zwanenburg om half 9. Bij winst blijven we 2e maar met 2 wedstrijden minder gespeeld.  KOM  DE  MO13-2 volgende week  AANMOEDIGEN!!!!!!