MO17-1 wint royaal van AA Gent: 5-0

In het mooie Brabantse stadje Teteringen vond de confrontatie AA Gent – Alliance’22 plaats. AA Gent inderdaad; Belgische profclub. En ze kwamen er niet echt aan te pas. De leiding was in handen van 3 jonge Belgische scheidsrechters, die zelfs nog een begeleider bij zich hadden en het over de gehele linie goed deden.

Onze meiden stonden op scherp na vorig jaar twee keer verlies tegen AA Gent. Dat zou ze niet weer gebeuren. Vanaf de 1e minuut was het spel geconcentreerd. Zoals ze zelf zeiden: “niet super, maar wel goed”. Achterin was er weer geen doorkomen aan: Lune. Eef en Esther hielden het centrum dicht. En op de flanken zorgden afwisselend Pien, Jessica, Uzza en Luca ervoor dat er voor de Gentse aanvallers weinig eer te behalen viel.

Hun middenvelders en aanvallers konden dus – hoe balvaardig ze ook waren – geen grote kansen creëren. Halverwege de 1e helft lieten wij even zien hoe je snel toe slaat. Op het middenveld een snelle een-twee tussen Anna en Uzza, daarna een steekpass op maat van Anna, de versnelling bij Amber en de kalme finish. De tweede goal viel redelijk snel daarna: de uitstekend spelende Zhitao kreeg de bal binnen het penalty-gebied voor de voeten en zij schoot snoeihard, diagonaal raak. Voor rust liet Lize zien dat zij behalve mooie lobjes produceren (helaas afgekeurd) ook lekker hard kan schieten. Onnavolgbaar passeerde zij twee verdedigsters en ze haalde uit van de rand van de 16 meter. De bal kaatste via de onderkant lat het veld in en kwam vervolgens bij de zijlijn bij Amber. Die sneed vervolgens naar binnen en schoot op haar beurt keihard tegen de onderkant van de lat.

In de tweede helft bleef de wedstrijd redelijk lang in evenwicht. De weer herstelde Rubie stond voorin met Hannah en Lize en op het middenveld bleken Sterre en Hannelore ook goed opgewassen tegen hun tegenstanders. Halverwege het tweede bedrijf werd een corner van Amber door Esther binnengekopt: 3-0. Daarna was het op bij Gent. Ze bleven proberen op te bouwen, maar dat kregen onze aanvallers en middenvelders steeds beter door, wat tot veel hachelijke momenten leidde. Amber legde de bal voor op Luca (4-0), die al scorend werd omgekegeld. En even later tekende Amber op aangeven van Anna de 5-0 aan. Helaas werd de sterke comeback van Rubie niet met een (erkend) doelpunt bekroond, want haar kopbal kort voor tijd werd wegens buienspel afgekeurd