MO17-1 wint 1-5 in Maarssen en bekert verder

Alweer een koude start. Belle en een aanvalster renden naar een bal, Belle stak haar arm uit en de aanvalster viel dramatisch om. De trainers van de tegenpartij brulden om een penalty en zo werd de schwalbe door de scheidsrechter gehonoreerd. Zo maakte ik me even zorgen om de scheids, maar die bleek verder best OK. Belle (die sowieso een erg goede dag had) leek in eerste instantie de boel te dwarsbomen, want ze stopte de hard en hoog ingeschoten pingel heel mooi, maar de rebound was helaas voor de penaltyschutter: 1-0. Daarna trokken wij ons onder invloed van de stevig ‘battlende’ Anna, Hannelore, Zhitao en Sterre op het middenveld langzaam in gang. Eef viel uit met een zere knie, nadat ze moedig een schot blokte. Gelukkig hebben wij altijd Lune die op elke plek goed in kan vallen.
En ook Amber kwam in het veld. Daar had Maarssen niet op gerekend. Ze versnelde bij het eerste balcontact, liep iedereen er uit, trok de bal terug en Lize maakte gelijk. De grensrechter probeerde nog een ‘buitenspelletje’, maar de scheidsrechter bleek onpartijdig. De volgende aanval liep Amber er iedereen uit en nu scoorde ze zelf. Ook de ijverige Uzza kreeg na een solo van Lize bijna haar verdiende goal. De ruststand van 1-3 kwam door een goed genomen vrije trap van Lize.
In de tweede helft bleef het spel lang op-en-neer gaan. Beide teams bleken goed te kunnen verdedigen. Wij gaven – net als vorige week – geen echte kans weg, al had Belle haar handen vol aan afstandsschoten en moest ze regelmatig uitlopen. Centraal deed de halfzieke Pien het prima en ook Esther komt er steeds beter in. Een speciale vermelding voor ons strijdbare backjes. Luca – ook dapper koppend – won vrijwel ieder duel en Jess vocht adembenemende duels uit met een niet overdreven sportieve tegenstander. Voor het eerst in mijn leven vreesde ik even dat Jessica (toen ze van achteren onderuit werd geschopt) haar tegenstander iets aan zou doen, maar gelukkig hield zij het bij een verbale vermaning. Er werd steeds beter gecombineerd al kregen we erg weinig ruimte van de fanatieke Maarssense meiden. Heel lang bleef het 1-3 tot Lize, vaak weer ongrijpbaar, gaf vervolgens een geweldige voorzet die door Amber op enigszins aparte wijze werd binnen gewerkt. En uiteindelijk werd het zelfs 1-5 uit een mooie corner van Amber, die door Esther – hoog opspringend – keihard werd ingekopt.
En thuisgekomen de beloning: op doelsaldo zijn wij eerste in de poule geworden, omdat Sporting koploper Buitenveldert versloeg.