JO15-3G wint sterk bezet MO17/MO19-toernooi

Het was bloedheet in het verre Cuijk. En een zwaar bezet middagtoernooi voor de boeg. We misten de geblesseerden Zhitao en Amber en de gekwetste Uzza was mee als supporter. Gelukkig hadden we Tosca bereid gevonden om mee te doen.

Ter plekke gearriveerd bleken Pien en Belle niet lekker, dus Anna ging de eerste wedstrijd keepen. In de eerste vijf minuten was JVC Cuijk de iets bovenliggende partij, want wij moesten wennen aan de andere opstelling, de hitte en stijve ledematen van 2 uur auto rijden. Prompt viel er een penalty, want een schouderduw van Luca zorgde ervoor, dat er een meisje over de bal struikelde. De bal werd loeihard ingeschoten, maar de scheids had niet gefloten. Overnemen dus en nu ging Anna als een kat naar de hoek en zorgde voor een schitterende redding. Even later kregen wij een penalty. Eef had vorige week gemist (voor het eerst in haar loopbaan), maar de gedecideerde manier waarop zij naar de bal stormde zorgde ervoor dat niemand aan Eef vroeg: “durf je hem wel te nemen?” Terecht want Eef nam hem weer zoals we van haar gewend zijn: feilloos in de hoek. En kort daarop de perfecte counter. Na een JVC corner kwam de bal bij Anna, die stuurde Lize weg en na een korte versnelling legde ze de bal keurig in de loop van Lune, die de 2-0 maakte.

In de tweede match stond Belle weer onder de lat. Keurig de nul gehouden, daarbij enigszins geholpen door het perfecte verdedigingsblok van Pien, Jessica, Eef, Luca en Esther. JSW Sparta ’18 MO17 bleek geen partij voor ons. Een goal van Lize na een handig steekpassje van Hannah en een goede goal van Tosca uit een voorzet van Lize zorgden voor een makkelijke zege.

Daarna zou er een fikse strijd ontbranden tegen de meiden van Topshelf. Daar hebben we dit seizoen al menig robbertje mee gevochten, maar voor deze meiskes duurde het seizoen blijkbaar iets te lang. Want hoewel de strijd optisch in evenwicht was, waren de kansen voor ons en door een bekeken afstandsschot van Lize wonnen we met 1-0. Ook hier kon je goed zien hoe de meiden gegroeid zijn. Nooit paniek in balbezit, altijd waren de middenvelders Sterre, Hannelore en Anna aanspeelbaar voor de verdedigers en de backs Luca en Jessica kwamen vaak dreigend op.

Daarmee waren we op de helft, want het ging om een poule van 7 teams dus 6 wedstrijden in de hitte. Tegen het fysiek sterke JVC Cuijk MO19-1 hadden we zeker een overwicht, maar verder dan een afgekeurde goal van Tosca uit een mooie voorzet van Rubie kwamen we niet.

Tegen Woezik MO16 moesten we de draad weer oppikken en dat ging vlekkeloos. Weer een mooie aanval, via Hannelore diep op Lize. Die had vandaag veel eer van haar voorzetten, want nu tikte Lune prima binnen. En de beslissing kwam uit een corner van Lize toen een verdedigster, zwaar belaagd door Esther, de bal in eigen doel werkte.

Daarna de ‘finale’ tegen kampioen hoofdklasse MO17 De Treffers. Ook zij hadden 4 wedstrijden gewonnen en 1x gelijk gespeeld. Door een beter doelsaldo hadden wij aan een gelijk spel genoeg. In de 1e minuut braken zij gevaarlijk uit en er werd van dichtbij over-gekopt. Onze meiden zetten er echter een tandje bij en lieten zien dat zij finale-specialisten zijn. Eigenlijk kwam De Treffers er niet meer aan te pas; we waren nog steeds fit bij bijna 30 graden op het kunstgras. Aanval na aanval beukte op hun goal: goede kans Tosca, Lize op de lat en net voorlangs. Uiteindelijk won Anna een duel op het middenveld, soleerde langs een verdediger en knalde van buiten het strafschopgebied hard en hoog raak. Het werd zelfs nog 2-0 toen Rubie op rechts werd weggestuurd en zij liet haar lob over de keeper treiterend langzaam in het doel rollen.

Steengoede prestatie, meiden. Na het Nederlands Kampioenschap van vorige week, waar jullie super speelden, zonder een enkele tegengoal, vroeg ik me af of jullie die concentratie nog een keer op de mat konden leggen. Maar jullie zijn gewoon geweldenaren. In die hitte veelal zulk mooi combinatie-spel en zo’n snelheid….en zo’n spelplezier! Imponerend. Collega-coach Jan en ik stonden elkaar vaak met open mond van bewondering aan te kijken.