Prima prestatie in Pijnacker van JO15-3G

In deze verslagen wordt nooit melding gemaakt van de ‘woman of the match’. Vandaag een uitzondering, juist omdat het hier om een invalster uit de MO15-1 gaat. Amber was de uitblinker!
Ze stond in het veld, omdat het gelukkig beter gaat met Belle’s blessure. Die keepte een goede wedstrijd, kwam vaak goed uit en de enige tegengoal – in de 1e minuut – was onhoudbaar. Dat was dus geen goede start van de Europa League-wedstrijd. Maar na die 1-0 namen wij het initiatief over en op het gras (waar de meiden van tevoren enorm over klaagden) bleken ze prima uit de voeten te kunnen. Middenvelders Zhitao (na twee weken Italië topfit!), Anna, Hannelore en Sterre tikten de tegenstander suf, Luca en Jessica boden zich goed aan, Eef of Lune schoof goed in, kortom DSVP wist door ons puike positiespel niet meer waar ze het moesten zoeken. Ze speelden vooral de lange bal, wat met de razendsnelle Uzza en de onverzettelijke Pien een kansloze affaire was. Al gauw leek Amber uit een pass van Anna de gelijkmaker aan te tekenen, maar de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. Even daarna stuurde Lize Amber de diepte in, die gaf gas bij, sneed het strafschopgebied in en schoof de bal onder de keeper door. En nog voor rust stuurde Anna Amber diep, die liet een radeloze rechtsback achter zich en legde vlak voor de keeper – heel sociaal – de bal opzij voor Rubie, die in het lege goal de 1-2 ruststand aantekende.
Na rust werd onze overheersing nog sterker. Hun goede spits was na een duel met Uzza uitgevallen en met Lune als sluitpost had Belle verder een vrij rustige tijd. Na een kwartier gaf de uitstekend spelende Sterre een schitterende pass op Amber. Haar bloednerveuze en opgejaagde tegenstandster wist niet anders te doen dan de bal achter haar eigen keeper tikken. De 1-4 kwam weer van de voet van Rubie, in twee pogingen na wederom goed voorbereidend werk van Amber. Ook zagen we Hannah nog de buitenkant van de paal schampen en verder maakte onze Afrikaanse gastspeelster Nikita nog aardig wat minuten.
Meiden, volgens mij komt de topvorm er in hoog tempo aan. Dat belooft nog iets voor de komende weken.