JO15-3G 4e op Belgisch BVO-toernooi:

Anderlecht, AA Gent, Lierse SK, Westerlo en Zulte Waregem (5 Belgische eredivisie clubs); een Frans team en twee voetbalacademies. En Alliance’22 uit Haarlem. “Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?” We hadden dus iets te bewijzen. Al snel kwam het grote Anderlecht er achter dat er met onze dames niet te spotten viel. Onder leiding van de fanatieke Anna drukten we hen de hele 1e helft terug en pas in de 2e helft kwamen we meer onder druk.
JO15 3G Belgie

Toen bleek dat Belle weer over het ergste blessureleed heen is, die keepte de hele dag weer ouderwets! In de tweede helft liep Luca in een stevig duel een enkelblessure op, dat was meteen het einde van haar toernooi. Gelukkig bleek Uzza een topdag te hebben en zij nam Luca’s positie zeer overtuigend over. Ook Esther was weer van grote waarde; ik geloof dat de ijzersterke Anderlecht-spits alleen tegen ons (esther) niet gescoord heeft. Het bleef 0-0 en toen traden we aan tegen de DIA Voetbalacademie, een verzameling van talenten, balvaardig en zeer gemotiveerd. Door een schitterende goal van linksbuiten (!) Anna kwamen we op voorsprong. Anna bleek gedurende het gehele toernooi van grote waarde in de voorhoede en haar mid/midplek werd uitstekend overgenomen door Jessica. Achterin zetten Pien en Eef zich schrap en we sleepten de zege binnen. Daarna moesten we tegen het Franse Villeneuve en die moesten we winnen om zicht op de finale te houden. Net als de 1e wedstrijd werd deze match op gras gespeeld. Was geen best gras. Ondanks een enorm overwicht van onze kant was de ruststand 0-0 en de spanning nam toe. Anna werd twee keer de diepte in gestuurd, 1x door Lize en 1x door Eef. De eerste keer zag ze de volledig vrijstaande Hannah over het hoofd; de 2e keer belandde de bal bij Sterre, die haar schot via een verdediger binnen zag gaan. De bevrijdende 2-0 kwam van de voeten van Rubie, die een fraaie solo met een vlammend schot afsloot. Toen moest er gewonnen worden van de meisjes van AA Gent. Dat AA betekent ‘anonieme alcoholisten’ en dat konden we zien en horen. Deze mensen waren blijkbaar tussen stap 2 en stap 3 het spoor bijster geraakt, iets waarvoor zij zich bepaald niet schaamden. Zelden zo’n beschonken, beschamend ploegje ouders meegemaakt. Onze meiden gaven aan dat als wij ons als ouders zo zouden gedragen zij en masse van voetbal af zouden gaan. Maar goed, dat neemt niet weg dat de meiden van AA Gent erg sterk zijn. Tegen de latere winnaar werden wij echt op waarde geklopt. Goede techniek, super-mentaliteit en uiterst fit liepen wij achter de feiten aan. Meiden als Hannelore, Uzza, Esther en Lune kunnen dit nog wel belopen, maar voor de meesten bleek dit een brug te ver, waardoor de 2-0 nederlaag jammer, maar wel verdiend was. Toen moest nog om de 3e en 4e plek worden gestreden tegen Lierse SK. In die wedstrijd misten we niet alleen Luca, maar inmiddels ook de dapper spelende Eef, die teveel last kreeg van haar knie. We bleken nog genoeg puf te hebben. Zhitao was weer goed voor een paar balveroveringen en uit één daarvan ontstond een vloeiende aanval met Anna en Rubie, waaruit de laatste bijna scoorde. Uiteindelijk lukte het allemaal net niet en in de tweede helft kreeg de latere ‘speelster van het toernooi’ een kleine schietkans, die ons fataal werd.
Jammer, maar dat neemt niet weg dat deze geweldige groep meiden een goede presentatie heeft geleverd – een vierde plek - in een top-deelnemersveld!