Eerste zege JO15-3G in 2017

Het was lang wachten voor de fans en al helemaal voor de speelsters, maar de eerste zege van 2017 is nu toch binnen. Eindelijk een bekroning van al maanden lang goed voetballen tegen erg sterke tegenstanders. De verwachting bij de coaches en de volgers was dat dit (een zege) al op zaterdag tegen mede-rode lantaarndrager Zandvoort zou gebeuren (waarover later meer minder).
Het gebeurde op een prachtige lentedag in Rijsenhout. Om 10 uur stonden de FC Haarlemmermeer MO16 (een selectie van de beste speelsters van Overbos, Hoofddorp, SCW, VVC en DSOV) en onze meiden tegenover elkaar aan de aftrap. Net als een paar weken geleden tegen Buitenveldert namen wij direct het initiatief. Door de blessure van Isabelle en verplichtingen van Amber bij MO19 konden wij een beroep doen op de onvolprezen Jelmer, die prima keepte en goed leiding gaf aan de verdediging. Die verdediging stond weer als een huis, met de backs Jess en Luca en het sterke centrum waar Pien, Esther en Eef alles dicht metselden. Er kwamen kleine kansjes over-en-weer, maar uiteindelijk namen de Haarlemmermeerders de leiding door een snelle uitval over hun linksbuiten. Kort daarna was het alweer gelijk, want Lize bracht Uzza in stelling. En vlak voor rust kwam de bal wat ongelukkig bij een tegenstander en gingen we zeer tegen de verhouding in met een achterstand rusten. Vlak voor rust nog een historisch moment: onze eerste gele kaart! Prijsvraag: wie zou het zijn geweest en wat zou er gebeurd zijn?
In de tweede helft kwam Anna weer terug in het veld en vanaf dat moment hebben wij geheerst. Onder haar leiding veroverden wij het middenveld, want ook Hannelore speelde weer lekken en Zhitao en de hard werkende Sterre kwamen steeds meer aan voetballen toe. Voorin hielden Hannah en Rubie (prima 2e helft) het veld geod breed, waardoor er steeds mensen goed op konden komen en er kwam steeds meer dreiging. De reuze verdiende gelijkmaker was een beauty. Anna speelde de opkomende Luca in, die een paar meter doorliep en Uzza met een steekpass bereikte. Was nog helemaal niet gemakkelijk voor Uz, maar de 2-2 was bereikt. Nu werd het spannend voor een team, dat de laatste weken een paar keer dicht bij een goed resultaat was. Zou het nu wel lukken? Steeds gevaarlijker verschenen wij voor hun goal, terwijl onze defensie redelijk makkelijk stand hield. In dat laatste kwartier was Lize bijna onstuitbaar. Een paar keer lukte het net niet, maar de 2-3 was alweer erg mooi. Goed doorzetten en daarna een heerlijk lobje over de keeper (daarmee trok Lize weer kort voor het einde van een speelhelft de aandacht (hint!)).
Goed gespeeld, meiden (en Jelmer!).