Winterkampioen start met overwinning

Op deze stralende zondag (een 10 op de weerkaart) 22 januari moesten de meiden MO19 van Alliance voor het eerst aantreden in de nieuwe competitie, dat wil zeggen: de zes sterkste ploegen uit twee poules. Weliswaar is Alliance MO19 als winterkampioen geeindigd, maar deze competitie zal beslist veel sterker zijn. De vraag was dus niet alleen: hoe zouden onze meiden uit de winterstop zijn gekomen, maar ook: hoe sterk zou dit VIOS-W (Vooruitgang Is Ons Streven uit Warmerhuizen) zijn? Vooraf had leidster Judit twee speelsters uit de MC opgeroepen (Luna en Iza) die al eens vaker hebben meegespeeld met MO19 van Alliance; Tosca was namelijk afwezig en Bo en Julia de W. geblesseerd. Op goal stond als vanouds Amber, maar geheel in het zwart (het bleek geen nieuwe punk-fase te zijn of zo, onder haar warme zwarte sweater had ze als vanouds het gele shirt, maar t was beetje te koud om in een t-shirt te spelen).
En langs de lijn startte, jawel Bo, niet geopereerd (het hersteld hopelijk vanzelf), maar wel in staat om te vlaggen (klasse hoor Bo en hopelijk kun je over een aantal maanden weer voorzichtig meetrainen). Ook Julia de W. was als toeschouwster gekomen, zij traint al wel weer voorzichtig mee, wie weet over een aantal weken voorzicht de eerste speelminuten, we zullen daarvoor duimen.
De eerste tien minuten waren voor Alliance; Jippe kreeg een mooie kans. Na een kwartiertje komen de eerste tegenaanvallen, en dan blijkt VIOS over een heel behoorlijke voorhoede te beschikken. Dat wordt dus mouwen opstropen. En dat doen de meiden, hetgeen in de 19e minuut wordt beloond met een prachtige openingstreffer van links'poot' Willemijn die de bal knalhard inschiet. 1-0! Hierna lijkt Alliance wat in te zakken, passing wat onnauwkeurig, maar gelukkig staat de verdediging met Nina, Emma, Julia en Sam met Amber goed op te letten, en wordt VIOS niet echt gevaarlijk. In de 39e minuut: een mooie run van Julia, die passt in de diepte, maar Luna kan er, ondanks haar snelheid net niet bij; Julia geeft niet op want nog geen twee minuten later krijgt zij zelf een schietkans, haalt geweldig uit, maar ai jammer, de bal gaat over. Vlak voor rust is er nog een grappig duel tussen Nina en de nr 13 van VIOS die met haar oranje schoenen hele hoge stappen maakt, net alsof ze een dressuurpaard is, maar Nina laat zich door deze 'dressuur' niet van de wijs brengen, en pakt de bal droog af. Ook Nina's latere vervangster Sofie houdt deze nr. 13 strak aan de teugel, en later trouwens ook de nr 9. Ook vermeldenswaardig is nog het tikke-tikke-tak spelletje van Ilse, Jippe, Juwa en Luna: 't lijkt wel eventjes op Barcelona, leuk om te zien hoor. Met 1-0 dus de rust in, maar we zijn er nog niet.
De coaches hebben de meiden goed toegesproken in de kleedkamer, want Alliance gaat na de rust meteen in de aanval. We krijgen een hoekschop, genomen door Ilse, wordt verwerkt door achterhoede van VIOS, opgepikt door Jippe, terug naar Ilse en die schiet keihard de bal...de kleedkamer in. Triomfantelijk steekt ze haar hand op. Even later geeft Julia een werkelijk sublieme steekpass in de diepte op Ilse, die hard inschiet, maar de bal wordt gepakt door de uitstekende, lenige VIOS-keepster. Even later lijkt de dressuur weer terug op het veld als Ilse heel mal op een been staat te springen. O, o dat was mijn teen! roept ze uit. De award voor de komische noot gaat deze middag beslist naar Ilse!
In deze fase van de wedstrijd let de Alliance-verdediging wat minder op, en krijgen de doorgebroken VIOS-spitsen de mogelijkheid om gelijk te maken. Gelukkig twee keer naast. En dan is er nog een 30 seconden-capriolen-partijtje in het Alliance-strafschopgebied. We moeten nu echt gaan uitkijken. En Jessie lijkt dat aan te voelen, ze houdt met een formidabele sprint de bal binnen, en schiet hem ver naar voren toe. Ook Juwe werkt als een paard (nu we toch bezig zijn...) Kom op meiden, niet verslappen nu.
Maar da's toch wel leuk van zo'n tegenstander, dat het er echt om gaat en dat je niet achterover kunt gaan leunen. Doen onze meiden ook niet, want in de 65e minuut speelt Jippe de bal slim naar Ilse die prachtig uithaalt naar de linkerhoek: pats: 2-0. De overwinning is in zicht. En die wordt inderdaad binnengehaald, en is dik verdiend. De kop is er af, op weg naar weer een zegereeks?

AllianceMO19Water

Coach Michiel voorziet de meiden van Alliance MO19 van water.