Mooie overwinning met traan

Het was een wat koude, mistige zondag 13 november op het Alliance-veld waar de MO19-meiden, de nr 1, moesten spelen tegen de naar de nr-2-positie opgerukte Wherevogels uit Purmerend. Omdat Wherevogels met groenwit spelen, droegen onze meiden gele hesjes over hun shirt, behalve keepster Amber, die kreeg een oranje shirt aan. Na de start ging de wedstrijd eerst gelijk op, daarna had Wherevogels een veldoverwicht. Tja, dit was andere koek dan de wedstrijd van vorige week tegen Dios, die met 8-0 door onze groenzwarte Leeuwinnen werden verpletterd. Langs de lijn maakte Reinier als vlaggenist zijn come back - sportief zijn aanwezigheid en die van zijn geblesseerde dochter Bo (afgescheurde kruisband, wordt over paar weken geopereerd, sterkte Bo!).
Niet lang na de aftrap ontvangt Julia de W. de bal op het middenveld, ze maakt een draaibeweging maar dan, ai een luide knak en met een gil komt ze ten val. Dat ziet er helemaal niet goed uit. De wedstrijd wordt stilgelegd en er is duidelijk iets ernstigs aan de hand. Een deken wordt gebracht en dan is het wachten geblazen op de opgeroepen ambulance die helemaal het veld oprijdt, want Julia mag niet worden verplaatst. De kundige ambulancebroeders fixeren het been en dan wordt zij - heel sneu - afgevoerd in de ambulance. Haar vader is gelukkig nog net op tijd bij zijn dochter, ondanks de pijn roept ze vanaf de brancard nog wel: "Wel winnen he!"
De wedstrijd wordt daarna snel hervat en meteen is er weer zware druk van de Wherevogels op Alliance. Onze meiden hebben het moeilijk, ook de passing gaat niet lekker, en aan echt opbouwen komen we niet toe. Maar grote druk geeft ook altijd counterkansen en eigenlijk al bij de eerste counter waar Ilse na een stevig duel aan te zijn gegaan met de linksback de bal zo op de zestien naar Tosca speelt, die niet aarzelt en de bal - niet eens hard - in de uiterste rechterhoek schiet: 1-0 nou da's lekker bij die druk! Wherevogels laat zich echter niet imponeren en de druk wordt weer opgevoerd. Nina, linksback, onderschept net op tijd een gevaarlijke bal op de (goede) spits van Wherevogels. Uitkijken geblazen dus! Bij de uitbraken van Alliance intussen vecht onze linksbuiten Tosca mooie duels uit met de rechtsback. Even later krijgt ze via Jippe de bal en scoort zo in de 20e minuut de 2-0! Hierdoor raakt Alliance beter in haar spel. Willemijn probeert het eens en mikt heel mooi in de linkerbovenhoek, maar het is net te zacht. Dan weer een opleving van Wherevogels, een gevaarlijke aanval, de bal komt op de 16, maar Jessie werkt de bal prima weg. En dan nog een aanval waarbij de spits van de Wherevogels op rechts helemaal vrijkomt voor keepster Amber, maar die komt heel goed uit, houdt het hoofd koel en pakt de bal droog af van de aanvalster. Niet veel laat in de 38e minuut past Juwe de bal op Tosca en verrek, die schiet hem er zo maar droog in, een echte hattrick, heel goed Tosca!
En terwijl Hans, de vader van Sam, op zoek gaat naar de bal die over het hek is geschoten, wisselt zijn dochter met Nina, en komt Maureen erin voor Tosca. Dan nog een gevaarlijke aanval over rechts van de Wherevogels, komt Amber te vroeg uit? Nee ze verkleint juist knap haar goal en voordat de verbaasde spits iets kan ondernemen heeft Amber haar afgetroefd. Tja met zo'n keepster kun je de 0 wel houden. De tegenstoot van Alliance gaat via een prachtige snijdende pass in de diepte door Jippe op Ilse, die paar meter loopt, aanlegt en helaas hard overschiet. Dan klinkt ineens gelach van de bank van Wherevogels nadat een verdedigster van het eigen team die grappig uitglijdt en daarbij een hoge noot oooh! uitstoot. Vlak voor rust vecht Julia S. nog mooi duel uit met de goede spits van Wherevogels die Julia glansrijk wint.

In de rust wordt dezelfde spits van Wherevogels, die toch behoorlijk bloedt uit een wond op haar bovenbeen, behandeld, tja het is echt een wedstrijd met spaanders.

Vijf minuten na aanvang van de tweede helft schiet de keepster van Wherevogels zo de bal in de voeten van Jippe, maar die is zo verbaasd dat ze helaas de bal te zacht op haar pantoffel neemt. Even later probeert Juwe een bal met haar kruin te koppen, maar da's geen goed idee, ze wordt een beetje duizelig en wisselt met Tosca. Compliment overigens voor Emma, ze verdedigde heel rustig en beheerst, stelt zich heel goed op en samen met Julia S. vormde ze een puik centraal verdedigingsduo deze wedstrijd. Dan volgt in de 74e minuut een heel strakke aanval van Alliance, zo eentje uit het boekje, zo eentje waar een trainer heel blij van wordt: een aanval die start met een actie van Ilse over rechts, ze speelt de bal naar Jippe, die gaat knap langs twee tegenstanders heen, trekt de bal voor op de inkomende Nina die de bal hard in de goal schiet: 4-0!
Wherevogels is nu wel geknakt hoor, en zelfs de spaarzame uitvallen van de snelle spits van Wherevogels wordt onderschept door de nog snellere verdedigster Sofie. Geen schijn van kans dus. Alliance probeert op het eind nog een doelpunt te maken. Na een actie van Ilse op zo'n 20 meter van de goal, wordt ze gevloerd en krijgt een vrije schop die ze zelf neemt. Ze neemt een aanloop en schiet dan knoerthard de bal in de goal: 5-0 Wooow wat een overwinning zeg op de nummer 2! Dan gaat de scheids ineens wijdbeens staan alsof hij Ronaldo is die een vrije schop gaat nemen, hij kijkt op zijn horloge en fluit af. Met 6 punten voorsprong op de vandaag nr 2 geworden RKAV lijkt het winterkampioenschap Alliance niet meer te kunnen ontgaan. Volgende week een bekerwedstrijd en over twee weken dan nog een competitiewedstrijd.

Roger

AmbulanceAlliance

De ambulance op het veld om Julia af te voeren: "Wel winnen hoor!", riep ze nog.