Ongeslagen kampioen op districtskampioenschap West 1 (MO 17)

districtskampioen MO17


Al voor 9 uur arriveerden wij als jongste team op het districtskampioenschap (West 1) bij de Foresters in Heiloo. Omdat we vorig jaar Nederlands Kampioen werden bij de MC-leeftijdsgroep, vonden we het nu wel sportief en uitdagend om als MO-15 team bij de Meisjes onder 17 mee te doen. En dat ging heel aardig. In de 1e wedstrijd tegen het fysiek sterke RKEDO (nummer 1 in de 1e klasse) bleven we gemakkelijk overeind, maar ondanks dat buitenspelers Lize en Luca continu over hun tegenstanders heen walsten wisten we niet te scoren. Dat lukte wel tegen de nummer 1 uit een andere 1e klasse: Kolping Boys. Hier brak Anna met een vlammend afstandsschot de ban. En aangezien wij achterin de laatste tijd zelden of nooit iets weggeven (Pien, Uzza en Esther waren weer erg goed) was dat voldoende voor een plek in de halve finale.
In die halve finale hadden we de zwaarste beproeving. Always Forward is een goede hoofdklasser en ze bleken zowel voetballend als fysiek goed tegenstand te bieden. Uzza had het in 1e instantie moeilijk tegen hun razendsnelle en behendige rechtsbuiten, maar Eef gaf goed rugdekking en Belle bleek niet veel last te ondervinden van haar gekneusde vinger. En op het middenveld wisten Sterre, Anna, Zhitao en Hannelore zich knokkend prima staande te houden. Maar voorin bleef het een beetje “schraalhans”. Hannah kon zich een keer net niet vrijmaken, Luca’s voorzetten werden niet benut en Lize was een paar keer erg dreigend. Lune knalde hard over en – lang verhaal kort - het lukte steeds net-niet. Dat werd dus penalties. En daar zijn wij goed in. Eef (“dit was spannender dan het NK”) opende de score, daarna leverde Hannah een perfecte strafschop af en toen schoot Always Forward op de paal (Belle: “anders had ik hem gehad”). Anna mocht net als op het NK de beslissende nemen en dat deed ze zoals een aanvoerder dat hoort te doen: met veel overtuiging …. raak!
Daarmee was de dag al geslaagd, want de tickets voor het NK op 10 juni zijn voor beide finalisten binnen!
Maar goed, als je dan toch in de finale staat kun je net zo goed winnen. Verrassend genoeg weer tegen Kolping Boys, die KFC op strafschoppen hadden verslagen. Net als in de poule waren wij sterker en tegen het einde van de 1e helft draaide Jessica, die een geweldig toernooi speelde, van haar tegenstander weg, ze passeerde de volgende, liep nog 10 meter door en gaf toen een heerlijk steekpassje op Rubie, die kalm binnen schoot. Vervolgens werd zichtbaar dat onze meiden echte kampioenen zijn. Heel beheerst en zeer geconcentreerd bleven ze voetballen, ze creëerden nog wat kansen en gaven zelf bijna geen kans meer weg. Nou ja, eentje dan; maar die stopte Belle soepeltjes. Gefeliciteerd meiden, het eerste zilverwerk is weer binnen!