M013-1 wint troostfinale selectietoernooi NK

M013-1 wint troostfinale selectietoernooi NK, maakt nog kans op finale
Het nieuw voetbalseizoen is maar net begonnen, maar de kersverse M013-1 dames (daarmee bedoelen we de MD1) moesten zich gelijk zien te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschap eind toernooi in 2017. Geen makkelijke opgave voor een voornamelijk eerstejaars meidenteam met veel jonge speelsters en meiden afkomstig uit 6 verschillende teams.
Wat moet, moet. Dus vroeg op een zondag ochtend richting Heiloo.


Na een stevige regenbui en het Wilhelmus mochten de dames om 10.00 uur de strijd aan gaan met De Meern. Stroeve pot en veel te veel ontzag voor de reuzinnen. 0-0.

De tweede wedstrijd ging al wat beter tegen De Foresters. Verdediging stond stevig en een aantal leuke aanvallen. Uiteindelijk gewonnen met 1-0 door een fraai ingeschoten penalty van Noa.

De derde wedstrijd ging gelijk op, maar de stevige dames van SC ’t Gooi kregen 2 kansen en het was meteen 2 keer raak. 2-0 verloren en net geen finaleplaats.

Het hielp natuurlijk niet dat er een blessuregolf door de 5 Alliance team ging, met inmiddels vier aanvallers met ijspakjes op de bank zaten.

Screen 1817 29.08.16

De sportiviteitsprijs en de troostfinale werden het volgende doel. Glimlachend liepen onze dametjes het veld op en hielpen de tegenstanders omhoog bij elke buiteling. Zelfs de ouders gaven de scheidsrechters complimentjes.
De halve (troost)finale tegen Castricum werd met 1-0 gewonnen door een schitterende aanval. Doelpunt Noa. Eindelijk ging het lopen. Castricum had geen schijn van kans en werd weggespeeld. Keepster Mara had niks te doen, verdediging zat potdicht, middenveld was zeer actief met en de aanvallers kregen vele kansen. 5-0 zat erin, maar erin schieten was vandaag juist het probleem.

De sfeer zat er weer goed in! De ouders vonden zichzelf ontzettend sportief en kregen praatjes. De sportiviteitsprijs was binnen, dat was duidelijk.

De troostfinale tegen Always Forward was de beste wedstrijd! Wat een strijdlust! De eerste helft had Always Forward niks in te brengen. Noa scoort de 1-0. Door uitblijven van overige doelpunten kreeg Always Forward nog enigszins hoop op een gelijkspel, maar de achterhoede van Alliance hield goed stand.

De dametjes hebben gezien het getoonde spel iets te weinig gekregen, maar waren ook gemiddeld veruit de jongste – en kleinste -- deelneemsters van het toernooi. En de sportiviteitsprijs ging helaas op 1 punt ook aan ons voorbij. Dit toernooi kwam inderdaad iets te vroeg. Maar toch, als winnaars van de troostfinale hebben de meiden nog kans om de NK finale te halen. Nu even afwachten...