C4M blijft in kampioensrace na winst op OG

In de spannende uitwedstrijd bij Onze Gezellen bleven we door een late tegengoal op 3-3 steken en na de 4-0 nederlaag bij Hoofddorp leken onze kampioenskansen verkeken. Maar na een paar zeges op rij konden onze dames twee finales spelen en dan toch nog kampioen worden. Vandaag de eerste finale tegen OG.

En deze meiden staan er als het er op aan komt! Vanaf de eerste minuut en met de wind in de rug werd OG vastgezet. Als tijgers gingen de meiden de duels in, zoals altijd onder leiding van de zeer gemotiveerde Anna en Lune. Binnen een paar minuten schoot een van hun verdedigers, onder druk van Hannah, in eigen goal. Een tijdje later kwam de ook vandaag weer regelmatig ongrijpbare goochelaar Lize in balbezit en haar voorzet werd door Luca in het doel ge-kniet. 2-0!! Dat bleef het lang, want die derde wilde net niet vallen: Hannah op de paal, een keihard schot van Pien op de doellijn gestopt. Of hij werd afgekeurd: goal van Lize. Ondertussen was het wel oppassen geblazen bij de tegenstoten van OG, maar achter de prima backs Roos en Jessica stonden Pien en Sterre paraat en Isabelle was waakzaam.

Na rust hadden wij wind tegen en gingen we van start met een ander centraal duo. Eef was als laatste vrouw rustig en betrouwbaar en Uzza – onze krijger – won griezelig veel duels. Ondanks de tegenwind was de wedstrijd in evenwicht, waarbij we wel altijd moesten oppassen voor ‘lange halen’ door het centrum. Eén keer verslikte Eef zich in zo’n verre bal, waarna de bal via een flipperkast-actie uiteindelijk tegen het net ging (volgens de keurig vlaggende grens Arthur was de bal ook al royaal over de doellijn geweest). Dat zouden nog een dikke 10 spannende minuten kunnen worden. Vijf minuten hielden we stand en toen begon de linkerflank te schitteren. Eerst zette Zhitao Rubie met een verrukkelijk hakje in het strafschopgebied; daarna miste Luca een flinke kans en Hannah wist net niet af te drukken. Vervolgens werd Rubie door Roos aangespeeld, zij kaatste op Luca die haar de bal prachtig in de diepte mee gaf; Rubie daverde richting penalty-gebied en haalde van ver uit (leek mij wat optimistisch), maar haar moed werd beloond, want de bal zeilde in de uiterste hoek.

Echt een geweldige teamprestatie, meiden! Iedereen deed het goed, niemand heeft verzaakt. Nu nog één finale (in de competitie) op 14 mei thuis tegen Hoofddorp. Wordt zeker spannend, want bij winst zijn wij kampioen, bij ieder ander resultaat is Hoofddorp kampioen.