MD1 naar halve finale!!

Woensdag 6 april; spanning op Sportpark de Egelantier, want de MD1 treedt in de kwartfinale van de beker aan tegen de altijd sterke Blokkers. Dat die meiden voetbaltechnisch en fysiek inderdaad sterk zijn bleek gedurende de 1e helft toen (met de wind schuin tegen) keepster Danae meerdere malen uit haar hok moest stormen om het gevaar te keren. Rust 0-0.
In de tweede helft kantelde de wedstrijd. Achterin wonnen de dappere backs Roos en Sofie steeds meer duels, captain Esther heerste – ondersteund door de krijgers Relinde en Floor - in het centrum en we zagen steeds meer groenzwarten op de vijandelijke helft. Ondanks de inspanningen van de snelle en behendige Sanne en Noa kwamen er nog geen grote kansen, want roofdier Amber wachtte nog op haar kansen. En op het middenveld waren Kim en Annemijn (later Carmen) onvermoeibaar en op mid-mid was Nikita zo fanatiek, dat ze zelfs haar muts afzette. Maar helaas, ondanks het lichte overwicht bleven de Blokkers, die een paaar snelle spitsen hadden, uiterst gevaarlijk en ineens lag na een prachtig schot van hun linksbuiten de 0-1 in het (verkeerde) netje. Toen was er nog een klein kwartier te gaan en wat ik zo bewonderenswaardig vind aan deze meiden is hun strijdlust. Net als afgelopen zaterdag tegen Hertha zaten ze bij een achterstand niet bij de pakken neer en allemaal zetten ze er een tandje bij. Na goed doorzetten van Noa op een ogenschijnlijk kansloze dieptepass kwam de bal bij Amber. Die kwam – als ware zij echt een roofkat – ineens vanuit droomtoestand in dodelijke actie. Soepel maakte ze de bal vrij en ze ramde hem vervolgens onder de lat. De toeschouwers vroegen zich – met nog ruim 5 minuten te spelen – af of trainers Bastiaan en Youri een lijstje van penalty-nemers in de achterzak hadden, want we leken op strafschoppen af te gaan. Maar nee, een matige uittrap van hun verder prima keeper werd door Amber met het hoofd gecontroleerd, ze haalde direct uit en van zo’n 25 meter zeilde de bal onhoudbaar in het Blokkers-doel. Daarna nog een paar spannende minuten, maar echte kansen kregen De Blokkers niet meer. Op naar de halve finale!!!
Meiden: (en trainers) respect! En gefeliciteerd!!!! Wat zijn jullie een bikkels!