Met de rug tegen de muur, vecht ME1 hard terug naar belangrijke overwinning

Het was een zware voetbalweek voor de ME1 – inhaalwedstrijden 's avonds, schoolvoetbal 's middags, verzwikte enkels, gebroken armen, slaapfeesten en dan nog vroeg op het veld staan tegen de nummer 3 van de hoofdklassecompetitie. Al deze invloeden waren gelijk merkbaar – binnen 10 minuten stonden de meiden op ongebruikelijk wijze 0-2 achter tegen een gedreven en versterkte meidenploeg uit Wormerveer. En dit op het thuisveld, waar de Alliance meiden dit jaar geen enkel verliespunt hebben geleden.
Er stond zaterdag veel meer op het spel dan de eer. ME1 staat weliswaar stevig op de 2de plek, maar om in de race te blijven voor het kampioenschap kunnen zich geen enkel verliespunt meer permitteren. Dat wisten de meiden van tevoren, maar tja, dat slaapfeestJ.
Dat het slechts in de beginfase 0-2 bleef was vooral te danken aan Lize, die de 0-3 tegen wist te houden door met haar vingertoppen de bal net naast het doel te tikken. Leuk om te zien…achteraf. Minuten lang bleef John, de coach, stil, ook een unicum dit jaar.
Daarna begonnen de puzzelstukken op hun plaats te vallen. Cathelijne rukte vanuit de verdediging meer naar voren en combineerde mooi met Mathil een paar meter daar voor. Maar de versnelling vond plaats na een kwartier toen vleugelspitsen Lana en Lima breder gingen staan. Door de verdediging te strekken, kwamen er veel meer gaten in de verdediging. Een paar minuten later schoot Lana de 1-2 binnen en kort daarna Mathil de 2-2.
Het tij werd gekeerd. Katie eigende het middenveld toe en gaf de ene steekbal na de andere. Snel werd het 3-2 door Lima, bij wie het gips net verwijderd. Ze ging hard in, pakte de bal van de tegenstander af en rondde mooi af. Net voor de pauze werd het 4-2 door een prachtig schot in de kruising van Mathil.
6 weken geleden stond ME1 0-2 voor tegen WSV uit, maar op onbegrijpelijke wijze vertrokken we uit Wormerveer met een gelijkspel, dankzij 2 late doelpunten. De meiden waren gewaarschuwd. Maar van een inzakking was er geen sprake. Sterker nog, de 2de helft werd een feest om naar te kijken. Jet en Emma schakelden de sterke linksvoor van WSV uit, linksachter Lisa, invaller vanuit ME2, liet talloze keren zien dat ze het ME1 niveau prima aankon. Het combinatiespel was vermakelijk, de lol spatte er bij iedere schijn- en dubbelbeweging af. Het frivole tika taka spel tussen Katie, Mathil en Cathelijne leidde uiteindelijk tot een uitstekend steekbal naar Lana die keurig aannam en sierlijk afrondde voor de 5-2.
Worden de ME1 meiden beter? Jazeker. Of ze het kampioenschap binnen kunnen halen? Dat zullen we straks zien, op 2 april om precies te zijn. Dan komt het almachtige SVIJ op bezoek. SVIJ heeft Alliance dit jaar al 2x verslagen, maar beide keer in IJmuiden. Een overwinning brengt de meiden op gelijke hoogte. Thuis spelen voor de eerste plaats en mogelijk kampioenschap, mooier wordt het niet.