Dramatische slotfase bij OG- C3 - C4M

Het griepvirus had toegeslagen, waardoor we Pien en Rubie misten. En Hannelore ontbreekt voorlopig nog een paar maanden. Maar ‘elk nadeel hep se voordeel’ en zo draafden de drie bekerheldinnen van de MD1 op. Nikita, Amber en Esther vonden het in 1e instantie knap spannend om mee te doen, maar ze lieten zich vanaf de 1e minuut dapper zien. Vooral Ester heerste als voorstopper als een vorstin. Op de flanken waren Uzza en Roos net als zaterdag weer prima op dreef. Natuurlijk goed in de rug gedekt door een prima corrigerende Eef.
Op het middenveld speelden Zhitao, Lune en Sterre een prima partij. Fel in de duels en sterk in de combinatie. Hannah en captain Anna hadden weer wat blessure-leed, waardoor ze nogal eens het veld in draafden en dan weer pauze moesten nemen. Voorin had Lize weer een onstuitbare drive en zij zorgde met een waanzinnige versnelling en een mooie solo voor een penalty, die door Eef keurig werd benut. Helaas werd er kort daarna achterin niet rigoureus opgeruimd en toen was keepster Isabelle geslagen. Kort voor rust braken we uit via Luca en Amber, de bal kwam bij Lize, die de keeper verraste met een hard schot. En zo stonden we tot onze schrik bij de rust met 1-2 voor!
In de tweede helft bleven we goed dreigend. Helaas kwam OG op gelijke hoogte door goed doorzetten van hun spits. Daarna golfde het spel heen-en-weer: een sportieve wedstrijd, onder leiding van een prima scheidsrechter. En minder dan 10 minuten voor tijd leken we de definitieve tik uit te delen. Na een afgeslagen aanval kaatste Rosalie goed op Anna, die zich knap vrij draaide en verwoestend hard uithaalde en de verre hoek trof: 2-3. De vierde goal hing in de lucht, maar helaas, vlak voor tijd zag de scheidsrechter een overtreding in een actie van Anna. De vrije trap op de rand van de ‘16’ werd nog tot corner verwerkt. En uit die corner, echt in de laatste minuut, liep Esther als enige goed uit, er viel een schot dat via een of twee verdedigers langs de kansloze keepster Isabelle vloog. Jammer, maar het was een geweldig, spannende wedstrijd.