D3 wint Toernooi bij AFC`34

Na de winterstop heeft de D3 één keer getraind alvorens deze zondagmiddag een toernooi bij AFC`34 in Alkmaar op het programma stond. Zoals altijd was ook deze zondagmiddag de D3 bijna compleet. 14 spelers,
twee afzeggingen. De velden zagen er drassig uit, maar er kon in ieder geval gespeeld worden. De eerste tegenstander was sc `t Gooi MD1. Beide teams stonden op het veld, alleen de scheidsrechter was op een of andere reden 10 minuten vertraagd. Enfin om 13.45 uur kon er gelukkig toch afgetrapt worden. Al snel was duidelijk dat we tegen een goede meidenteam speelden. Het waren wedstrijden van 1x30 minuten. Alleen deze wedstrijd werd tien minuten ingekort omdat de scheidsrechter te laat was. Af en toe had de D3 een paar uitvallen, maar de MD1 van sc `t Gooi was sterker, speelden goed samen. We stonden de 20 minuten vaak met de rug tegen de muur, maar veel kansen leverde het niet op. Toch mochten we de handen dicht knijpen dat we met 0-0 de eindstreep haalden. De tweede wedstrijd werd op het hoofdveld gespeeld tegen de thuisclub AFC`34 D5. De opstelling had ik wat omgegooid, het was duidelijk dat we de betere ploeg waren maar het was uitkijken met de counter van AFC`34. We kwamen dan ook verdiend op 0-1 door Yannick. Niet veel later was het Silven die de 0-2 liet aantekenen dat tevens de eindstand werd. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden want het kan wel eens op doelsaldo beslist worden tussen de sc `t Gooi MD1 en de D3. De MD1 moest tegen AFC`34 dat 2 wedstrijden al verloren had. De D3 trapte in de laatste wedstrijd af tegen Koedijk D6. Hierin was de D3 de betere in deze wedstrijd, maar Koedijk had wat snelle jongens voorin lopen. Uiteindelijk scoorde Tom de 0-1, waarna Brody die als wissel deze wedstrijd inging de 0-2. Het werd toch nog spannend want Koedijk kreeg een penalty die feilloos werd verzilverd 1-2. Uiteindelijk werd er verdiend gewonnen van Koedijk. Nu was het afwachten, niet veel later werd ik door de coach van sc `t Gooi aangesproken of we de laatste 10 minuten van de eerste wedstrijd wilden uitspelen niet wetende wat hun uitslag was in hun laatste wedstrijd tegen AFC`34.
Dat werd later pas bekend, heb ondertussen informatie gevraagd bij de wedstrijdleiding en die wist me te vertellen, het duurde even, dat ze gelijkspeelden tegen AFC`34. Dus ook omdat er enkele graag naar huis wilden, het werd schemerig, koude wind. Dus de conclusie is: ze hadden de bal er maar bij de D3 erin moeten schieten en zeker tegen AFC`34 dat alles nog verloren hadden. De D3 wint het toernooi van AFC`34 met op de tweede plaats de MD1. De MD1 namen hun beker NIET in ontvangst voor de tweede plaats. Voor de D3 was het een goed begin in voorbereiding op de voorjaarscompetitie.
Zaterdag wacht de D3 een oefenwedstrijd tegen Alliance O12-2……….