Nieuwe Wang komt wel over de brug en helpt 012-1 sportief vooruit

Bij ADO Den Haag wordt men doodmoe van Wang Hui. Hoewel de Chinees uit Beijing dit seizoen 3,7 miljoen euro zou investeren in ADO, heeft de club uit de hofstad nog geen cent gezien.

Maar dit geldt zeer zeker niet voor zijn jongere broer Wang Chun Li, die volgens Forbes nog veel rijker is dan zijn grote broer Hui. De Chinese renminbi’s (“geld van het volk”) van Chun Li zijn inmiddels omgezet in schitterende inloopshirts voor de D1 en O12-1. Van culturele misverstanden lijkt geen sprake. Zakenman Wang Chun Li loopt zelfs twee betalingstermijnen vooruit op de financiële planning, waardoor O12-1 afgelopen zaterdag gehuld ging in modieuze zwarte regenjacks van kledingsponsor Beltona. Chun Li wil met 012-1 een serieuze gooi doen naar het kampioenschap en is kennelijk bereid ver te gaan (012-1 werd dit jaar tweede).

Het bestuur van Alliance’22, enigszins overdonderd door de nieuwe werkelijkheid, heeft Wang Chun Li uiteraard al wel gescreend en trof geen smetten aan op diens blazoen. De rijke chinees heeft gek genoeg geen telefoon. Hierdoor komt rechtstreeks contact zeer moeizaam tot stand. Nu de beloftes van Chun Li wel worden nagekomen, lijkt verder contact ook niet noodzakelijk. Een goed heiligman uit China zonder telefoon. Geen glapjes, maar ambitieuze plannen die tot zover ook nog eens worden waargemaakt.

In de voorjaarscompetitie moet blijken of 012-1 haar ambities kan omzetten in ‘3-punters’. Over de uitnodiging om na het seizoen een oefenwedstrijd in China te spelen wordt nog nagedacht. Naar alle waarschijnlijkheid blijft het team van coach “Wessa” in Europa en zal zij in het voorjaar België bezoeken, de topfavoriet voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2016.