D2 volop in de aanval

De D2 had voor begin van de wedstrijd tegen Z’voort D2 nog 4 punten nodig voor het kampioenschap. De belangrijkste concurrent HBC heeft drie verliespunten meer dan Alliance D2. Ondanks de voorsprong van 3 punten was het doelsaldo van HBC gunstiger. Om deze reden hadden we doelpunten nodig om het doelsaldo te verbeteren.
De beginopstelling werd aangepast aan de tegenstander. Z’voort staat laatste en gelet op de stand in de ranglijst konden we meer risico nemen. Drie verdedigers i.p.v. vier, de centraal achter speler schuift door naar het middenveld. Op deze manier speel je 1 op 1.
Niet iedereen was het eens met deze opstelling. Rob Gansner, de technische jeugd coördinator, herinnerde mij er nog aan het Alliance beleid, dat is een 4-3-3 opstelling. Mijn mening is dat je het team aanpast aan de tegenstander en omstandigheden. Dus afhankelijk van de tegenstander moet je af en toe afwijken van het 4-3-3 systeem om tot een maximaal resultaat te komen.
De wedstrijd was eentonig met een aanvallende D2 en een verdedigend Z’voort. Binnen 5 minuten was het al 1-0 door Thomas. De 2-0 liet op zich wachten, maar volgens mij was het Gijs die scoorde. De wedstrijd was al gespeeld na 15 minuten. De 3-0 was een kop/schouderbal van Colin. De 4-0 een schitterende vrije trap van Dylan, die uitstekend speelde.
In de rust even wat drinken en de opdracht doorgaan op dezelfde manier van voetballen. Enkele jongens werden op andere posities gezet dan gebruikelijk, om zoveel mogelijk druk te zetten op de tegenstander. Met als belangrijkste opdracht, nog meer scoren.
Enkele spelers van Z’voort trokken voortdurend aan de noodrem, onze spitsen werden op de huid gezeten en de wedstrijd werd grimmiger. Na een tackle op Thomas besloot ik Thomas te wisselen voordat hij een ernstige blessure zou oplopen. Helaas zocht een speler van Z’voort de spitsen steeds op en Teun was het volgende slachtoffer. De overtreding werd echter begaan in het strafschop gebied. De scheidrechter, de welbekende Co, gaf een strafschop aan Alliance. Deze strafschop werd onberispelijk ingeschoten door onze aanvoerder Colin. Daarna scoorde Gijs en Tobias nog een keer. Met een eindstand van 8-0.
Nog (1) punt en we zijn kampioen, dit is tevens ook de laatste wedstrijd van de najaar competitie. Spijtig, dat we nog geen kampioen kunnen worden voor de kerstvakantie. Wanneer je het hele seizoen niets verliest en 1 keer gelijk speelt zou een kampioenschap een mooie afsluiting van 2015 zijn.