Leerzaam uitstapje C4M

Omdat de C4M in de jongenscompetitie speelt zou je denken dat ze in het voordeel zijn als ze tegen een team spelen dat in de meisjescompetitie uitkomt. Immers, gewend aan dat hoge tempo en de hardheid van mannelijke tegenstanders, is het geen probleem om tegen meiden te spelen, die deze harde leerschool niet kennen. Dat pakte anders uit. De meiden van Delta Sport 95 uit Houten bleken felle donders, die bepaald niet voor de poes waren. Waar jongens toch een zekere aarzeling hebben om onze meiden vast te houden, bleken deze meiden ieder duel met alles wat ze in huis hadden in te gaan en de jonge scheidsrechter gaf – zacht gezegd – niet snel een vrije trap.
We hadden verder de tegenslag dat Hannelore al in de 1e minuut ongelukkig ten val werd gebracht en een gebroken sleutelbeen opliep. Toch kwamen we op voorsprong uit een fraaie aanval, uitmondend in een mooie pass van Eef op Hannah, die hard uithaalde. Maar onze meiden hadden het vooral zwaar tegen de middenvelders en aanvallers van Delta Sport. Sterk, snel en fel in de duels gaven ze ons weinig tijd om de bal aan te nemen en te combineren. De 1-1 viel al snel, omdat wij te weinig pit toonden in vergelijking met de gastvrouwen en de stand liep al snel op tot 3-1.
Na rust beloofden de meiden uit een ander vaatje te gaan tappen, maar Delta Sports bleef onze opbouw goed verstoren. Door een schitterende vrije trap van de herboren Hannah kwamen we weer op 3-2, maar een hoge vrije trap werd niet goed beoordeeld en het werd 4-2 en later zelfs 5-2. In de slotminuut werd Uzza getorpedeerd en scoorde Anna ook fraai uit een vrije trap. De les is dat we regelmatig tegen meiden moeten spelen en dat er dan een tandje bij moet!