Football in the Dark

MA1 Alliance, 2e in de competitie (8G, 18 pt), moest zondag 29 november aantreden tegen de meiden van MA1 Zwanenburg, (7G, 14 pt), een spannende wedstrijd want bij winst zou het gat met de nr Jisp (7G, 19pt) in ieder geval niet groter worden. De wedstrijd begon tien minuten te laat, omdat Zwanenburg nog op speelsters moest wachten. Het was weer eens zo’n fijn novemberweertje: zeer krachtig wind, schemerdonker en regen in de lucht.
In het begin de wedstrijd begon Zwanenburg met wat druk te zetten, maar dit leidde niet tot kansen.
Jesse liet zich even tactisch wisselen zodat Lisette de snelle spits van Zwanenburg kon bewaken, hetgeen haar uitstekend afging. Niet zolang daarna kreeg Alliance een hoekschop, waarbij de bal in eerste instantie wordt weggewerkt, maar dan - was het de wind? - voor de voeten van de zelf ook wat verbaasde Bo terecht komt, die echter niet aarzelt en meteen uithaalt: 1 - 0. Mooie goal Bo! Het wordt een fase waarin Alliance weliswaar goed combineert, maar toch niet lekker door de defensie van Zwanenburg komt. Heeft ook te maken met de harde wind, veel paasjes krijgen te veel snelheid en zijn onbereikbaar voor de spitsen. Het gevaar van Alliance komt toch van de hoekschoppen: zo kopt Ilse een mooi genomen corner van Nena maar net naast het doel. Iets later is er nog een goed schot van Tosca op goal, maar die wordt gepakt door de keepster. En onze keepster Noor? Die had niet zoveel te doen, maar was steeds zeer attent als Zwanenburg toch in de buurt van het Alliance-goal kwam.
Na de rust mochten de meiden op het hoofdveld gaan spelen, waar de lampen al ontstoken moesten worden, zo donker was het al. Alliance nam het initiatief, en dat leidde tot een schot op de lat door Tosca; de druk op de goal van Zwanenburg nam toe en in deze fase hadden onze groenzwarte leeuwinnen het eigenlijk af moeten maken. Maar wat gebeurde er: vanuit het niets maakte Zwanenburg de gelijkmaker met een afstandsschot van 20 meter, goed geplaatst in de rechterbovenhoek, en waarschijnlijk nog wat extra vaart door de wind meegekregen. Ai, tegen de verhouding in ineens 1 - 1, en op dat moment sloeg ook het speelbeeld om: Zwanenburg werd in deze fase de bovenliggende partij, maar echte kansen kregen ze eigenlijk niet. Emma kreeg nog een knietje in het kruis en ondanks de pijn kon ze er zelfs nog wel wat om lachen; zij en andere verdedigsters, zoals Guus, en Julia bleven toch het hoofd koel houden; gelukkig kon het (dikverdiende) punt in ieder geval worden behouden. Een mooi schot op goal van Nena zo’n 5 minuten voor het eind, belandde helaas in de armen van de keepster. Al met al toch wel een terechte uitslag, hoewel het mooi zou zijn geweest als we hier nog twee punten extra hadden afgesnoept van Zwanenburg. Volgende week staat de topper tegen koploper Jisp MA1 op het programma. Omdat de wedstrijd die Jisp vandaag moest spelen is afgelast, kan Alliance MA1 dan bij winst op Jisp even aan kop komen en dat zou geweldig leuk zijn. Hulde voor grensrechter Reinier die twee helften in deze wind heeft gevlagd en de meegereisde supporters.

Duelleren in de Dark

FootballInTheDark