Beverwijk 2 geen partij voor Alliance 2

Na een moeizame competitiestart van Alliance 2 waarin slechts twee punten werden gehaald uit de eerste vier duels, gaat het de ploeg van trainer Felix Aerts nu voor de wind. In de daarop volgende vijf wedstrijden werd vier keer gewonnen en moest het alleen in EDO HFC zijn meerdere erkennen (4-2). Vandaag stond het duel met Beverwijk 2 op het programma. Beverwijk staat op een teleurstellende 12de plaats en kreeg tot dusver de meeste tegendoelpunten te verwerken (42). Het laatste duel van de in rood en wit geklede mannen ging ook nog eens dramatisch verloren tegen DSOV (10-0), alle reden voor de ploeg om revanche te halen.

In de regen, op een winderig thuis complex ging Alliance 2 onder leiding van dhr. N. Vermeij van start tegen Beverwijk. Alliance was vanaf het begin de boven liggende partij. Het fysieke Beverwijk had grote moeite met de jongere en vooral snellere spelers van Alliance. Het klasse verschil drukte zich al binnen het kwartier uit in het eerste doelpunt voor de thuis ploeg. Rechtsbuiten Giel van de Poll wist aanvallende middenvelder Abel Kanis te bedienen op de rand van het strafschopgebied, welke op zijn beurt de keeper van Beverwijk kansloos liet met een bekeken schot in de linker onder hoek 1-0. De bijzondere leidsman N. Vermeij wilde niet veel later het duel nog staken na commentaar van de kant van Beverwijk maar bedacht zich en zo kon het duel weer verder gaan. Alliance was een stuk beter en fitter dan de bezoekers maar kon dit lange tijd niet uitdrukken op het scorebord tot dat spits Steven Olie het op zijn heupen kreeg. De lange aanvalsleider van Alliance wist voor rust nog twee keer te scoren en zo zijn competitie totaal naar vijf doelpunten op te krikken waarmee hij gelijk komt te staan met topscorer Casema de Wit.

Bij een 3-0 ruststand werden beide doelpuntenmakers (Abel Kanis en Steven Olie) gewisseld met het oog op de wedstrijd van het eerste elftal. Zij werden vervangen door Kick Schrikkema en Joe Pezaro. De rappe invaller Joe Pezaro liet direct van zich horen nadat hij de mooiste aanval van de middag koelbloedige wist af te ronden na een schitterende combinatie tussen Jasper Roelofs en aanvoerder Cas Plomp 4-0. Mocht Beverwijk nog enige hoop hebben was dit nu definitief voorbij. De spelers van Beverwijk waren fysiek nog aanwezig maar van enige tegenstand was geen sprake meer. Alliance zou via Bernard Zwienenberg en Giel van de Poll uitlopen naar maar liefst 8-0. Beide spelers wisten tweemaal het net te vinden. Voor de normaal gesproken verdedigende Bernard Zwienenberg waren dit zijn eerste twee doelpunten van de competitie waar Giel van de Poll op een totaal van drie doelpunten zou komen.

Het slot stuk zou voor de uitblinkende Jasper Roelofs zijn. De diende middenvelder ging op inzet maar liefst vijf tegenstanders voorbij binnen het strafschopgebied en zetten daarmee geheel op eigen kracht de 9-0 op het scorebord. Dit zou ook de eindstand betekenen aangezien de leidsman N. Vermeij het in de 88ste minuut genoeg vond. Door de uitstekende overwinning van Alliance op Beverwijk staat de ploeg nu op de vijfde plaats in de reserve 3de klasse met zes punten achterstand op de nummer een Olympia Haarlem 2. Volgende week staat de derby tegen DSS 2 op het programma. DSS staat achtste maar wist vandaag uit bij sv Hillegom met 2-1 te winnen een geduchte tegenstander dus.

Opstelling
Youri Veerman; Cas Plomp, Derek Kraak, Bernard Zwienenberg, Max Valent; Jasper Roelofs, Abel Kanis (46. Kick Schrikkema), (70. Jimmy dos Santos); Twan Mijttenaere, Steven Olie (46. Joe Pezaro), Giel van de Poll