ME1 overtreft sterk DSS in oefeningwedstrijd

Sinds ze zich voor de finale van de NK hebben geplaatst, is de ME1 met een mooie zegereeks bezig. Met groter cijfers verslaan ze de middenmoot van hun competitie: 9-1, 7-1, 9-1, 11-0 en 11-0. Reden genoeg om het op hun vrije zaterdag tegen een sterke tegenstander op te nemen. In dit geval de stoere meiden van DSS E13M, een team dat speelt in de jongens-competitie (o.a. tegen Alliance E6).

De wedstrijd begon in het half donker op een wit hagelbedekt veld. Meer dan eens klonk de vraag: ‘wie o wie planned een oefeningwedstrijd om 8.30 op de eerste echte winterdag van het jaar?’

Zoals verwacht, vielen de meiden van DSS vanaf de aftrap aan en binnen no-time stond Alliance 1-0 achter. De toon was gezet. Maar de ME1 meiden hebben al maanden laten zien dat ze achterstanden snel kunnen wegwerken. En na een paar minuten wennen aan de kou, deden ze dat ook. Ditmaal vanaf links door een mooie schijnbeweging en voorzet van Mathil op Lana, die in een vloeiende beweging de imposante keeper van DSS omweek en inschoot. 1-1 dus.

De hagel verdween en de zon verscheen en vanaf dat moment speelden de meiden hun beste wedstrijd van dit seizoen. Waar lag dat aan? Voor een deel aan de pure inzet van de meiden: ze gingen ervoor. Maar ook aan de nieuwe opstelling, waardoor spelers werden uitgedaagd om nieuwe posities te spelen. Aanvaller Cathelijne ging bijvoorbeeld middenachter spelen en hoe! Samen met Emma, Lize en Fiene, bleek de verdedigingslinie ondoordringbaar. Met strakke passen langs de lijn, werden vervolgens de aanvallers in stelling gebracht. Er zijn weinig teams die een breed veld zo goed benutten als de ME1 meiden. Keer op keer kwamen Jet, Lana en Mathil door de DSS-verdediging met een 15-taal corners als resultaat. Zo landde een pas van Cathelijne via Mathil bij Lana voor haar tweede doelpunt van de dag. Maar dat was nog niet genoeg, want halverwege de 2de helft lukte het Lima om de bal strak aan te nemen en op creatieve wijze in te schieten.

Een 3-1 overwinning, we waren niet voor niks op onze speelvrije dag vroeg opgestaan.