Hfc EDO 3 - Alliance’22 2

Vandaag mochten we aantreden tegen EDO, die 3 punten boven ons stonden. We gingen erheen met 16 mensen en de basis bestond uit: Youri op goal; Bernard, Derek, Jan en Kick in de verdediging; een middenveld bestaand uit Daan, Jules en Özil en een aanval bestaande uit Casema, Kamiel en Steven. Op de bank zaten: Max, Cas, Bram, Giel en Twan.

We begonnen de wedstrijd erg slecht en kwamen binnen 10 minuten op achterstand. De rechtsbuiten dribbelde tussen 3 man door en gaf de bal strak voor. De meegekomen middenvelder wist hem aan te raken, waardoor hij er via Jasper in ging. Vanaf dit moment waren wij de betere partij. We hadden constant de bal en bleven ook rustig aan de bal. Steven kon 1 op 1 tegen de keeper, omspeelde de keeper waarbij de keeper een overtreding maakte, maar kon de bal er uiteindelijk helaas niet in krijgen. Daarna maakt hij weer een actie over recht, waarbij hij op randje 16 werd neergehaald. De desbetreffende strafschop werd benut door Casema.

Met deze stand gingen we ook rusten. Kick ging eruit en Cas kwam erin. Na rust hadden we met steven meteen grote kans nummer 3, Hij mikte de bal echter net op de paal. Soms moet je iets meer geluk hebben. De 1-2 viel een paar minuten later. Casema werd diep gestuurd en stond geen buitenspel, Hij bleef lang wachten voor de keeper en koos uiteindelijk voor een stift. Deze ging er geweldig in.

5 minuten later was het jubelen alweer over. Edo gaf een vroeg voorzet en de overigens goed spits kopt de bal van randje 16 geweldig in de kruising. 2-2. Felix wilde aanvallender gaan spelen en haalde verdedigend ingestelde Daan eruit voor aanvallend ingestelde Giel. We moesten deze wedstrijd gewoon winnen. 5 minuten later krijgen we een corner tegen. Dit is normaal geen probleem, alleen krijgen wij alle goals tegen door de lucht. De 3-2 was een feit. Jan werd eruit gehaald voor Max en Massa kwam erin voor Steven. We gingen na de goal dus vol op de aanval spelen. Dit mocht echter niet meer baten. We kregen wel nog een kans voor Massa, maar ook deze ging er niet in. In de laatste minuut kregen we door een mooie goal van 1 van hun spitsen nog de deksel op de neus. 4-2.

Zonde van het verlies, maar we voetbalde erg goed. Het is nu zaak om dit spel mee te nemen naar de volgende wedstrijd en in de verdediging wat meedogenlozer zijn. Dit was een onnodig verlies, maar als we zo spelen als vandaag, dan kunnen we elke tegenstander in de competitie verslaan.